- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Costuri ascunse Revolut. Taxele despre care puțini dintre clienții acestui serviciu financiar au cunoștință

14 Oct, 22:55 • Stefan Simion
Din ce în ce mai mulți români își fac un card Revolut datorită beneficiilor oferite de acest serviciu financiar digital. Acest serviciu îți oferă posibilitatea să-ți gestionezi banii într-un mod mai simplu și mai eficient decât până acum. Totuși, există o serie de comisioane de care clienții nu au cunoștință.
Costuri ascunse Revolut. Taxele despre care puțini dintre clienții acestui serviciu financiar au cunoștință

Revolut s-a lansat în urmă cu 8 ani și de atunci a adunat mai bine de 2,7 milioane de clienți în România. Serviciul oferă posibilitatea de a primi sau economisi mai multe monede în același cont, un curs valutar excelent și posibilitatea de a face transferuri internaționale fără taxe ascunse. Spre exemplu, poți primi bani pe Revolut chiar și de la persoane care își țin banii la alte bănci fără niciun comision, iar plata se face instantaneu.

Ce taxe plătești dacă ai cont Revolut

Aplicația bancară rezistă fără comisioane, doar cu ajutorul abonamentelor pe care și le fac clienții. Acestea sunt de trei tipuri: Plus, cu 14,99/lună, Premium, cu 24,99/lună și Metal. Costurile celui din urmă se ridică la 54,99 lei/lună.

Totuși, există câteva comisioane de care puțini clienți au cunoștință. Acestea ar fi costul de livrare a cardului, atunci când ceri emiterea unui card fizic, și costul pentru emiterea unui card nou după ce primul a fost pierdut – acest din urmă comision fiind de 25 de lei. De asemenea, și pentru personalizarea cardului se percepe o taxă suplimentară.

În cazul în care, într-o lună, vrei să scoți mai mult de 800 de lei de pe card, se aplică un comision de 2%. Același comision se aplică și în cazul în care vrei să faci mai mult de cinci astfel de tranzacții într-o singură lună.

Taxe se mai pot aplica și la transferurile interbancare. Pentru conturile Pro sunt comisioane de procesare a plăților: 2,5% pentru plățile online și 1,5% pentru plățile offline utilizând cititorul de carduri, informează Fanatik.

Citeste si Revolut se pregăteşte să intre pe piaţa creditelor imobiliare şi face angajări inclusiv în România

Cum poți folosi cardul Revolut

Un card Revolut poate fi folosit în multiple moduri:

  • Datorită cursurilor de schimb valutar avantajoase și absenței comisioanelor ascunse, Revolut este alegerea ideală pentru călătorii sau pentru cei care fac achiziții online în diferite valute.
  • Revolut permite transferuri rapide și sigure între conturile Revolut sau către alte conturi bancare din țară sau din străinătate.
  • Utilizatorii pot investi direct din aplicație în acțiuni, în ETF-uri (n.n. – Exchange Traded Fund, Fonduri tranzacționate la bursă) și criptomonede.
  • Cardul Revolut fizic poate fi folosit pentru plăți contactless, în timp ce cardul virtual permite efectuarea plăților cu telefonul mobil.
  • Poți avea conturi Revolut în diferite valute, ceea ce facilitează gestionarea plăților și tranzacțiilor internaționale.

Citeste si Românii au plătit vara aceasta 340 milioane euro cu cardurile Revolut, creştere cu 63% faţă de 2022

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult