- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Crește masiv numărul beneficiarilor de ajutor social din România. ANPIS anunță peste 4.000 de noi beneficiari

23 Dec, 12:45 • Bumbeneci Diana
ANPIS anunță că numărul beneficiarilor de ajutor social a crescut cu peste 4.000 de persoane în noiembrie 2022. De la o lună la alta, tot mai multe persoane au nevoie de acest sprijin.
Crește masiv numărul beneficiarilor de ajutor social din România. ANPIS anunță peste 4.000 de noi beneficiari

În România crește din nou ajutorul social. Numărul beneficiarilor de ajutor social (venit minim garantat) a fost, în noiembrie 2022, de 159.725, cu 4.129 mai mulţi faţă de luna anterioară, potrivit datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS), anunță Agerpres.

Mai mulți beneficiari de ajutor social în România

Cei mai mulţi beneficiari au fost înregistraţi în judeţele Dolj (9.872), Bacău ((.038), Buzău (7.667) şi Teleorman (7.633). De partea cealaltă,, cei mai puțini beneficiari sunt în Bucureşti (240) şi în judeţele Ilfov (863) şi Timiş (1.271).

Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) mai anunță că suma medie plătită în luna noiembrie a acestui an de statul român beneficiarilor de ajutor social a fost de 268,97 lei. De partea cealaltă, suma totală plătită s-a ridicat la 42,961 milioane de lei, fiind vorba despre plus 1,298 milioane lei comparativ cu octombrie.

4885230 – lots of 100 lei bills.

Citește și: Va putea adera Ucraina la NATO? Macron: „Aș prefera să nu fie doar chinezii și turcii cei care vor negocia a doua zi după încheierea războiului”

Conform datelor Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS), cea mai mare valoare a sumei medii plătite (drepturi curente) a fost înregistrată în judeţele Sălaj (352,51 lei), Braşov (324,50 lei) şi Mureş (324,02 lei).

Bilanțul scoate în evidență faptul că venitul minim garantat (VMG) este unul dintre cele mai importante programe de promovare a incluziunii sociale şi de combatere a sărăciei. Actul normativ care reglementează acest program este Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu completările şi modificările ulterioare.

Conform documentului legislativ, venitul minim garantat se asigură prin acordarea unui ajutor social lunar, care se calculează ca diferenţă între nivelul venitului minim garantat prevăzut de lege şi venitul net lunar al familiei sau al persoanei singure.

Citește și: Germania primește tot mai mulți solicitanți de azil! Premieră pentru țara cu peste 1 milion de români

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult