- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Guvernul a actualizat legislația rutieră. Amendă usturătoare pentru șoferii care încalcă această regulă

01 Sep, 11:55 • Lupu Alexandra
Avertisment pentru șoferi. Amenzi pentru cei care nu respectă restricțiile.
Guvernul a actualizat legislația rutieră. Amendă usturătoare pentru șoferii care încalcă această regulă

Anunț pentru șoferi. Guvernul a actualizat legislația rutieră și a adoptat o ordonanță care vizează sancțiuni dure, informează bugetul.ro.

Avertisment pentru șoferi

Guvernul a actualizat legislația rutieră, adoptând o ordonanță ce prevede sancțiuni dure pentru șoferi. Românii care încalcă restricțiile de circulație pe drumurile închise temporar din cauza acumulărilor de zăpadă, arborilor căzuți sau transporturilor agabaritice vor fi sancționați.

Citește și despre următorul subiect: Amenzi uriașe pentru locatarii de la bloc. Ce sancțiuni primesc românii care nu fac curat în grădină

Șoferii în cauză vor fi obligați să suporte cheltuielile pentru intervențiile cauzate de nerespectarea restricțiilor. De altfel, șoferii vor plăti și pagubele produse în caz de accident.

Guvernul a modificat legislația referitoare la regimul drumurilor (OG 43/1997) pentru a descuraja șoferii care ignoră restricțiile de trafic pe drumurile închise temporar. Mai mult decât atât, un proiect de ordonanță adoptat joi va aduce schimbări în ceea ce privește responsabilitatea românilor care vor intra cu autoturismele pe drumurile pe care autoritățile restricționează circulația.

Acest lucru se întâmplă în situații în care există căderi de zăpadă, surpări, căderi de arbori sau în cazul în care pe respectivele drumuri circulă utilaje agabaritice. Românii care ignoră restricțiile și rămân blocați sau provoacă un accident pe drumurile cu restricții vor fi obligați să acopere cheltuielile generate de deplasarea echipelor de intervenție trimise să îi asiste.

Șoferii din România sunt vizați de noi sancțiuni
Șoferii din România sunt vizați de noi sancțiuni

În nota de fundamentare a ordonanței se arată că „trebuie precizat că propunerea nu vizează în mod deosebit încasarea unor sume de la utilizatori, dar se intenționează descurajarea utilizatorilor care produc aceste evenimente. Totodată, prin recuperarea costurilor la intervenție se vizează reducerea unor cheltuieli care nu se regăsesc în activitatea principală de întreținere și reparații sau în administrarea și exploatarea drumurilor de interes național”.

Șoferii vor fi nevoiți să plătească contravaloarea devizului acestora, în termen de 15 zile de la primirea procesului verbal aferent. Românii au aceeași responsabilitate și dacă vor cauza un accident pe un drum înzăpezit pe care au circulat fără să respecte obligația de a dota mașina cu anvelopele de iarnă.

Vezi și: Schimbare uriaşă pentru românii care stau la bloc. Amenzile depăşesc 1000 de lei