- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Intră banii pe cardurile sociale! Ministerul Muncii începe astăzi plata pentru beneficiarii Venitului Minim de Incluziune 

20 Feb, 16:29 • Fundeanu Madalina
Se virează banii pe cardurile sociale. Ministerul Muncii anunță că de marți, 20 februarie, încep plăţile pentru beneficiarii Venitului Minim de Incluziune.
Intră banii pe cardurile sociale! Ministerul Muncii începe astăzi plata pentru beneficiarii Venitului Minim de Incluziune 

Ministerul Muncii anunţă că de marţi, 20 februarie, încep plăţile pentru beneficiarii Venitului Minim de Incluziune, suma totală care va fi virată pe cardurile sociale ale celor 209.856 de beneficiari în această lună fiind de 132.918.895 de lei, potrivit News.ro.

Încep să se vireze banii pe cardurile sociale

„Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, prin Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, începe astăzi plata prestaţiilor pentru beneficiarii Venitului Minim de Incluziune (VMI). Sprijinul financiar înlocuieşte venitul minim garantat şi alocaţia pentru susţinerea familiei şi a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2024”, anunţă marţi Ministerul Muncii.

Calendarul plăţilor pentru cei 209.856 de beneficiari ai cardurilor sociale înregistraţi până acum – familii şi persoane singure – este următorul:

  • în 20 februarie se alimentează conturile pentru cei care au optat pentur încasarea banilor pe card;
  • în ultima decadă a lunii (între 22 februarie şi ultima zi a lunii) se asigură plata prin mandat poştal, conform convenţiei încheiate cu Poşta Română.

„VMI reprezintă un program de asistenţă socială, creat pentru a ajuta persoanele şi familiile aflate în situaţii vulnerabile să depăşească mai uşor obstacolele financiare pe care le întâmpină. Încurajează accesul la educaţie, întrucât copiii din familiile beneficiare de VMI înscrişi la şcoală vor beneficia automat şi de bursa socială.

Încurajează şi încadrarea în muncă, deoarece persoanele apte de muncă intră automat în programele de mediere ale ANOFM, iar cele fără nivel de instruire vor avea acces la programe de tip ”A Doua Şansă” pentru a le creşte şansele de angajare”, a declarat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu.

Suma totală care va fi plătită celor 209.856 de beneficiari în această lună este de 132.918.895 de lei.

Te-ar mai putea interesa și: Marcel Boloș spune că România are nevoie de 7 ani pentru a-și reduce deficitul bugetar. De ce nu poate fi accelerat procesul

carduri sociale pentru alimente
carduri sociale 

6 tranșe în 2024

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunţat, că prima tranşă din acest an pentru cardurile sociale va fi acordată în a doua jumătate a lunii februarie. Procesul a fost întârziat fiind necesară o actualizare a bazei de date în condiţiile în care a crescut la 2.000 de lei venitul pe care trebuie să-l aibă o persoană eligibilă.

„În 2024 vom avea şase tranşe. Prima tranşă va fi acordată la finalul lunii februarie şi fac această precizare: eu am să comunic public pe acest subiect când normele vor fi adoptate, probabil că săptămâna viitoare o să avem normele adoptate, tranşa din februarie va veni după jumătatea lunii februarie.

De ce? Pentru că am ridicat plafonul de eligibilitate la 2.000 de lei faţă de anul trecut, când era plafonul la 1.700 de lei şi pentru acest lucru eligibilitatea se reface pentru toţi cetăţenii care sunt până în 2.000 de lei cu venituri.

Mai mult decât atât, avem nevoie şi de bazele de date care sunt la Ministerul Muncii, reajustate în urma indexării pensiilor, care a avut loc la 1 ianuarie 2024″, a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Adrian Câciu a mai declarat că următoarea alimentare a cardurilor sociale va avea loc în aprilie.

„Până la finalul anului, 6 tranşe, de câte 250 de lei”, a adăugat ministrul.

Acesta a precizat că sunt în jur de 2,5 milioane de cetăţeni care vor beneficia de aceste carduri sociale pentru alimente şi mese calde.

Vezi și: Care sunt pensionarii care vor trebui să meargă la Casa de pensii după recalcularea din septembrie. Anunțul făcut de Marius Budăi