- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ireal. Cât a ajuns să câștige salariu președintele Klaus Iohannis

07 Jan, 15:08 • Fundeanu Madalina
Salariul incredibil al lui Klaus Iohannis! I-ar fi ajuns doar acești bani pentru călătoriile sale în Africa?
Ireal. Cât a ajuns să câștige salariu președintele Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, în vârstă de 64 de ani, este președintele României din anul 2014. De-a lungul timpului, unii dintre români s-au arătat curioși vizavi de salariul pe care șeful statului îl încasează. I-ar fi ajuns doar salariul pentru Zanzibar și restul turneului african?

Încă din anul 2014, Klaus Werner Iohannis se află la conducerea statului. Carmen Iohannis, soția sa în vârstă de 63 de ani și Președintele României, sunt căsătoriți din anul 1989, cunoscându-se în perioada facultății. În luna noiembrie 2023, cuplul prezidențial a fost în vizită în Kenya, acolo unde a fost primit de președintele Republicii. De altfel, primirea cuplului a devenit virală pe rețelele de socializare. A fost cântat Imnul României, însă varianta „remixată”, scrie Cancan.ro.

De asemenea, Carmen și Klaus Iohannis au participat la o ceremonie mai puțin obișnuită. De exemplu, localnicii s-au aruncat cu tabloul președintelui României în apă. În acest timp, s-a strigat „Hakuna Matata”.

Carmen și Klaus Iohannis au ajuns și în Zanzibar, o destinație turistică populară

În data de 18 noiembrie, cuplul prezidențial a ajuns într-o destinație turistică populară, și anume Zanzibar. Acolo, Carmen și Klaus Iohannis au fost întâmpinați de ministrul Jamal Kassim. Însă, i-ar fi ajuns doar salariul pentru Zanzibar și restul turneului african? Despre acest aspect aflați în continuare.

Te-ar putea interesa și: Ce se va întâmpla cu economia României în 2024? Experții susțin că urmează un an mai bun: „Dacă nimic grav nu se întâmplă, economia ar putea creşte mai bine în 2024 decât în acest an”

Klaus Iohannis în Africa
Klaus Iohannis în Africa

„Președintele României, Klaus Iohannis, își continuă vizita de stat. Astăzi, a ajuns în renumita insulă Zanzibar, cu feribotul AZAM, din Dar Es Salaam. La sosire a fost întâmpinat de ministrul Jamal Kassim”, se arată în postarea Ministerului de Externe din Tanzania.

Cooperarea poate fi consolitată în diverse domenii de activitate, conform postării președintelui.

„Putem consolida cooperarea în domenii precum educația, turismul, agricultura, regimul forestier, biodiversitatea, IT&V, cultură și managementul situațiilor de urgență. România va continua să sprijine numărul în creștere de investitori și oameni de afaceri, inclusiv în Zanzibar”, declara președintele Klaus Iohannis pe X (fosta platformă Twitter).

Ce salariu are Președintele României?

Conform informațiilor, președintele României are un salariu brut de 24.860 de lei (din data de 30 septembrie 2022). Raportându-ne la cursul actual al BNR, înseamnă aproape 5.000 de euro. Această informație se regăsește pe site-ul oficial al Admnistrației Prezidențiale. La o scurtă vizualizare a datelor, se poate afla că un consilier prezidențial încasează un salariu lunar brut de 21.840 de lei. Un consilier de stat are un salariu lunar brut de 16.640 de lei.

De altfel, nu ar fi singura sursă de venit a Președintelui României. Klaus Iohannis oferă spre închiriere, de exemplu, un imobil în Sibiu. Pe de altă parte, soția lui, Carmen Iohannis, activează ca profesoară de limba engleză la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. Potrivit unei declarații de avere recentă, pe anul precedent (2022), a încasat 41.283 de lei (3.440 de lei lunar).

Vezi și: Plata taxei pentru Podul Giurgiu-Ruse se va realiza doar în lei! Ministerul Transporturilor interzice achitarea acesteia în euro sau dolari