- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lucrările de modernizare de la Aeroportul Delta Dunării au ajuns la final. În 2023, pe acolo au trecut doar 300 de pasageri

24 Apr, 13:30 • Adrian Popovici
Lucrările de modernizare de la Aeroportul Delta Dunării au ajuns la final, capacitatea acestuia crescând de la 50 la 400 de pasageri pe oră.
Lucrările de modernizare de la Aeroportul Delta Dunării au ajuns la final. În 2023, pe acolo au trecut doar 300 de pasageri

Recepția lucrărilor de modernizare de la Aeroportul Delta Dunării a avut loc săptămâna aceasta, fondurile necesare pentru acest proiect fiind asigurate din bani europeni. Totuși, actualul program de finanțare PT (2021-2027) nu mai include finanțare pentru infrastructura aeroportuară, astfel încât să se alinieze la principiul transportului verde, cu emisii reduse de poluare, transmite Economedia. Recent, aeroportul a fost obiectul unor dezbateri aprinse, asta după ce s-a aflat că în 2023 a avut doar 300 de pasageri.

CJ Tulcea transmite că obiectivul lucrărilor la Aeroportul Delta Dunării a fost să aducă infrastructura la standardele operaționale și de securitate impuse de normele europene pentru operarea zborurilor, adaptându-se și la noile reglementări impuse aeroporturilor din România după intrarea în Spațiul Schengen.

Prin construcția noului terminal, capacitatea de procesare a pasagerilor  pe Aeroportul Delta Dunării a crescut semnificativ, de la 50 de persoane pe oră, cât a funcționat în ultimii ani, la 400 de persoane pe oră. Această extindere permite aeroportului să se conformeze standardelor cerute de companiile aeriene pentru operarea zborurilor regulate și charter, deschizând astfel noi oportunități pentru creșterea numărului de turiști străini în județ și pentru călătoriile directe către destinații internaționale pentru locuitorii din Tulcea.

În plus față de construcția terminalului, investiția în Aeroportul Delta Dunării a vizat și modernizarea platformei de îmbarcare-debarcare, a căii de rulare și construirea unei platforme dedicate activităților de degivrare a aeronavelor. Aceste îmbunătățiri completează infrastructura aeroportului, consolidându-l ca un nod vital în rețeaua de transport aerian din regiune.


Citește și: Marcel Ciolacu, despre modernizarea Aeroportului Otopeni: „Este un obiectiv strategic al parteneriatului cu Emiratele Arabe”

Aeroportul Delta Dunării, o oportunitate pentru regiune

,,Rămâne o singură problemă, cea de trafic (aerian) …acum nici nu puteam să avem trafic fără facilități, dar eu văd și mari operatori de turism. Cât timp avem un județ unic în Europa, cu Delta Dunării eu cred că aceasta este pârghia, cu facilități pentru operatorii de turism poate crește traficul, așa se poate ajunge la un trafic mulțumitor și să pună în valoare ceva unic în Europa, Delta Dunării…/ …

Ministerul Transporturilor va finanța noi investiții în infrastructura județului Tulcea ! Până acum valoarea proiectelor rutiere și navale în beneficiul acestui județ depășește 588 de milioane de euro. Fondurile europene sunt cea mai importantă componentă a acestor investiții, atât în infrastructura rutieră, cât și în cea navală”, a transmis Sorin Grindeanu despre lucrările de la Aeroportul Delta Dunării.

Pe lângă Aeroportul Delta Dunării, Dobrogea va mai avea parte în următorii ani și de alte investiții în infrastructură: podul suspendat peste Dunăre, portul Sulina, la care se adaugă 145 de kilometri de drumuri.

Citește și: Aeroportul din Iași crește taxele, Ryanair se revoltă! Cum vor fi afectați pasagerii