- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu anunță prioritatea Guvernului în fața a milioane de români! „Este cel mai puternic instrument”

08 Feb, 12:55 • Bumbeneci Diana
Marcel Ciolacu promite finalizarea setului de norme pentru aplicarea „Criteriului verde”. Oficialul transmite care sunt prioritățile Guvernului.
Marcel Ciolacu anunță prioritatea Guvernului în fața a milioane de români! „Este cel mai puternic instrument”

Premierul

Marcel Ciolacu susține că prioritatea zero a Guvernului pe care îl conduce este finalizarea setului de norme prin care să se aplice ”Criteriul verde” la toate licitațiile. Mai mult, premierul a explicat că o altă prioritate este o discuție amplă cu oamenii de afaceri pentru a găsi soluții la penuria de forță de muncă.

Marcel Ciolacu confirmă prioritatea Guvernului în fața a milioane de români

„Vă anunț că prioritatea absolută a Guvernului în următoarele două săptămâni este să finalizăm setul de norme prin care în toate licitațiile publice să se aplice „Criteriul verde”. Este cel mai puternic instrument pentru a susține companiile românești, folosind un principiu european: punctaj suplimentar pentru companiile cu ruta de transport cea mai scurtă, care poluează cel mai puțin. Cu cât ai fabrica mai aproape de client, cu atât ești mai avantajat!

Vrem ca toate firmele românești, de la industria auto, cu Dacia și Ford, la materiale de construcții și cea agro-alimentară să beneficieze de aplicarea acestui criteriu. Va fi unul dintre cei mai importanți pași făcuți pentru a ne susține toate companiile care produc în țară!”, a spus Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

Vezi și: Premierul Marcel Ciolacu răbufnește pe tema problemei concediilor medicale. „Aceşti oameni trebuie încurajaţi să lucreze”

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

În declarațiile sale, Marcel Ciolacu trage un semnal de alarmă. Oficialul mai explică și faptul că trebuie adoptate rapid măsuri care să rezolve penuria de forță de muncă din România.

„O altă prioritate, după discuțiile din ultimele săptămâni cu reprezentanții tuturor marilor investitori, atât români, cât și străini, este să găsim soluții pentru deficitul forței de muncă. Este o problemă structurală a economiei și, de aceea, voi propune mediului privat un Program Național pentru Extinderea Accelerată a Învățământului Dual. Acest parteneriat trebuie să ne permită ca, în următorii 5 ani, să avem 50.000 de locuri anual cerute de mediul de afaceri în învățământul dual, de 5 ori mai mult ca acum. Până să comasăm alegeri, propun să comasăm efortul dintre stat și mediul privat pentru a găsi soluții care să ajute concret economia!

De aceea, săptămâna viitoare, mă voi întâlni cu patronatele din Confederația Concordia și Consiliul Național al IMM-urilor ca să consolidăm un pachet de măsuri de sprijin pentru firmele românești.”, a explicat Ciolacu.

Vezi și: 50% dintre angajatori au bugetat creșteri salariale în 2024. Cine sunt cei mai căutați angajați

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult