- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Medicul Gheorghe Mencinicopschi a murit la 73 de ani. Suferea de fibroză pulmonară

19 Oct, 17:39 • Anghel Oana
Medicul Gheorghe Mencinicopschi a murit miercuri, 19 octombrie, la vârsta de 73 de ani, din cauza unei afecţiuni la plămâni, se arată într-un anunț publicat de Electrecord.
Medicul Gheorghe Mencinicopschi a murit la 73 de ani. Suferea de fibroză pulmonară

Medicul Gheorghe Mencinicopschi a murit la spital, potrivit apropiaţilor. Se pare că acesta ar fi suferit de fibroză pulmonară, o afecţiune care a început să se agraveze în perioada detenţiei. Fusese condamnat la 8 ani de închisoare, dar a ispăşit doar 2 ani şi o lună.

Drum lin, Gheorghe Mencinicopschi!

Cercetatorul stiintific care a vegheat 42 ani la sanatatea alimentara a poporului roman, a trecut prin momente de cumpana, dupa ce sanatatea i-a fost grav afectata in Penitenciarul Rahova.

Condamnat politic in dosarul “Telepatia””, se arată în postare.

Medicul Gheorghe Mencinicopschi a murit din cauza fibrozei pulmonare

Din luna martie a anului 2021, starea de sănătate s-a agravat semnificativ, acesta devenind dependent de oxigen. Nu mai era activ, pentru că obosea foarte uşor. Se pare că diagnosticul pus cercetătorului Gheorghe Mencinicopschi a fost fibroză pulmonară. Fibroza pulmonară este o boală la fel de mortală precum cancerul. Tratamentul existent astăzi nu vindecă, ci ameliorează simptomele.

Regretatul medic Gheorghe Mencinicopschi s-a născut pe 1 mai 1949, în comuna Domnești, județul Argeș. A fost un biolog, biochimist și cercetător român, fost director al Institutului de Cercetări Alimentare, o personalitate activă din domeniul alimentației din România.

Citeste si Unde sunt doctorii români? Colegiul Medicilor:„În Rezidenţiat intră 3.500-4.000 studenţi, dar în Colegiu eliberăm 1.000 de avize de liberă practică.”

Astăzi a plecat Domnul Profesor Doctor Honoris Causa Gheorghe Mencinicopschi. Ziua doliului pentru cel care a început să vorbească despre nutriție .A fost OMUL care a oferit întotdeauna un sfat bun OMUL care și-a sacrificat interesul personal pentru cei din jurul DÂNSULUI; OMUL care nu a acceptat niciodată manipularea; OMUL care m-a motivat să creez (dintre ruine) Brandul de țară Magiun Topoloveni!

Condoleanțe Doina, Oana, nouă tuturor care l-am respectat.

Iertare Domnule Profesor dacă v-am greșit!

Odihniți-vă în liniște!”,  a postat pe Facebook, Bibiana Stanciulov, deținătoarea brandului „Magiun de Topoloveni”.

Citeste si O nouă lege a fost promulgată. Medicii de familie vor face o mare schimbare