- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Milioane de români s-au trezit bogați peste noapte după ce aveau acțiuni la Philips si nu știau de ele. Vezi dacă ești pe listă

30 Apr, 21:06 • Fundeanu Madalina
Acţiunile Philips au atins cel mai mare nivel luni, 29 aprilie. Aproximativ un milion de salariaţi români investesc indirect în acţiunile Philips.
Milioane de români s-au trezit bogați peste noapte după ce aveau acțiuni la Philips si nu știau de ele. Vezi dacă ești pe listă

Acţiunile Philips au crescut luni cu 46%, ajungând la cel mai înalt nivel după mai bine de doi ani. Fondul de pensii Vital, administrat de Carpathia, este unicul fond Pilonul 2 din România care are investiții în acțiunile Philips. Aproape un milion de români care au ales acest fond beneficiază de valoarea acțiunilor gigantului olandez, conform știripesurse.ro.

Acţiunile Philips au atins cel mai mare nivel luni, 29 aprilie

Un număr uriaș de dispozitive au fost rechemate în anul 2021 din cauza temerilor conform cărora componentele prezintă riscuri potenţiale de cancer. Compania a declarat că a constituit un provizion de 982 de milioane de euro, sau 1,1 miliarde de dolari, pentru plata cererilor de compensaţii pentru vătămare corporală şi de monitorizare medicală, adăugând că acordul va pune capăt incertitudinii privind litigiul pentru companie. Philips nu a recunoscut că orice rănire a fost cauzată de dispozitivele sale Respironics.

„Siguranţa şi calitatea pacienţilor sunt prioritatea noastră cea mai mare şi am făcutt paşi importanţi pentru a rezolva în continuare consecinţele retragerii Respironics. Remedierea dispozitivelor de terapie a somnului pentru pacienţi este aproape completă, iar rezultatele testelor de până în prezent arată că utilizarea acestor dispozitive nu este de aşteptat să aibă ca rezultat daune semnificative asupra sănătăţii. Regretăm îngrijorarea pe care ar fi putut-o simţi pacienţii”, a declarat CEO-ul Philips, Roy Jakobs, într-un comunicat.

Ai mai putea fi interesat și de: Rompetrol Rafinare dă statul român în judecată. Problemele grave semnalate de companie pe fondul impunerii taxei de solidaritate

Philips
Philips

Provizionul a fost sub cele 2 miliarde de euro până la 4 miliarde de euro care erau aşteptate, conform analistului Barclays Hassan Al-Wakeel. El a adăugat că cel mai rău scenariu aşteptat era de 10 miliarde de euro.

„Acordul este o sumă plafonată şi pune capăt incertitudinii privind litigiul”, a spus Al-Wakeel, luni.

Aproape un milion de salariaţi români investesc indirect în acţiunile Philips prin fondul de pensii private pilon II Vital, administrat de Carpathia Pensii. Fondul avea o expunere de 11,3 milioane de lei pe titlurile societăţii la finele lunii februarie, fiind astfel singurul fond P2 din România investit în compania olandeză.

Vezi mai multe știri: Reactorul 2 de la Cernavodă va fi oprit controlat. Nuclearelectrica anunță lucrări de reparaţie