- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Reactorul 2 de la Cernavodă va fi oprit controlat. Nuclearelectrica anunță lucrări de reparaţie

30 Apr, 20:17 • Fundeanu Madalina
Unitatea 2 de la Cernavodă va fi oprită controlat pentru realizarea lucrarilor de reparație. Acestea nu au impact asupra securităţii nucleare, mediului, personalului sau populaţiei.
Reactorul 2 de la Cernavodă va fi oprit controlat. Nuclearelectrica anunță lucrări de reparaţie

Compania de stat Nuclearelectrica, administrator al centralei nucleare din Cernavodă. anunță că Reactorul 2 al centralei de la Cernavodă va fi oprit în mod controlat, în seara zilei de marţi, pentru realizarea unor lucrări de reparaţie în partea clasică a Unităţii 2, fără impact pe partea nucleară, potrivit Economedia.

Unitatea 2 de la Cernavodă va fi oprită controlat pentru realizarea lucrarilor de reparație

„Nuclearelectrica SA informează acţionarii şi investitorii că Unitatea 2 a CNE Cernavodă va fi oprită în mod controlat, în seara zilei de 30 aprilie 2024, pentru realizarea unor lucrări de reparaţie în partea clasică a Unităţii 2, fără impact pe partea nucleară. Oprirea controlată a Unităţii 2 CNE Cernavodă se realizează conform procedurilor aplicabile în astfel de situaţii şi este necesară pentru a permite personalului CNE Cernavodă realizarea lucrărilor de reparaţie în conditii de siguranţă”, a transmis compania.

Lucrările de reparaţie în partea la Unitatea 2 de la Cernavodă nu vor avea un impact asupra securităţii nucleare, mediului, personalului sau populaţiei.

„SNN va transmite comunicat de presă dupa finalizarea lucrărilor de reparaţie, la momentul reconectării Unităţii 2 CNE Cernavodă la Sistemul Energetic Naţional”, a mai informat compania.

Ai mai putea fi interesat și de: Rompetrol Rafinare dă statul român în judecată. Problemele grave semnalate de companie pe fondul impunerii taxei de solidaritate

CNE Cernavodă
Cernavodă

Nuclearelectrica contribuie cu peste 18% din energia nucleară la producţia totală de energie şi cu 33% din producţia totală de energie fără CO2 din România.

Bugetul pentru construirea Unităților 3 și 4 a fost majorat cu 90%

Bugetul pentru lucrările preliminare la Unitățile 3 și 4 va fi mărit cu aproape 90%, de la 185 de milioane de euro ajungând la 350 de milioane de euro. Lucrările preliminare sunt etape importante pentru desfășurarea proiectului, scopul fiind elaborarea ingineriei necesare pentru definirea acestuia, structurarea și contractarea finanțării, obținerea autorizațiilor și a deciziilor necesare implementării etapelor viitoare.

Pe lângă majorarea bugetului, au fost anunțate și modificări ale termenelor de adoptare a deciziilor de investiție. Cea intermediară, stabilită inițial pe 31 iulie 2023, a fost deja depășită, iar noua dată limită este 30 iunie 2024. Termenul final pentru adoptarea deciziei de investiție a fost extins până pe 30 noiembrie 2026, comparativ cu data inițială care era 31 iulie 2025.

Vezi mai multe știri despre: România, în linie dreaptă către producția de energie eoliană în largul Mării Negre. Legea offshore a fost promulgată de Klaus Iohannis