- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministerul Educației, anunț de ultim moment despre orele de Educație Financiară „Ne dorim mai mult”

12 Apr, 19:07 • Bumbeneci Diana
Pas uriaș pentru orele de Educație Financiară: Guvernul a adoptat noua strategie. Ministrul Educației: „Ne dorim mai mult”.
Ministerul Educației, anunț de ultim moment despre orele de Educație Financiară „Ne dorim mai mult”

Strategia Națională de Educație Financiară a fost adoptată de Guvern. Noua formă de educație reliefează viziunea României, în următorii ani. Conține și exemple de acțiuni specifice care vor fi întreprinse până în anul 2030.

Orele de Educație Financiară, tot mai aproape de a fi introduse în școli

Guvernul a adoptat Strategia Națională de Educație Financiară. Ministrul Educației, Ligia Deca, a oferit detalii la Antena 3 CNN despre acest proiect și ce implică el.

Ai mai putea citi și: S-a decis! Marcel Ciolacu a confirmat construcția cele mai așteptate autostrăzi din România ultimelor 3 decenii

Avem o strategie națională de educație financiară care vine să completeze eforturile realizate deja atât de Ministerul Educației cât și de partenerii implicați în realizarea acestei strategii. În primul rând ne dorim ca elevii și tinerii să înțeleagă mai bine rolul și funcția banilor. Să își planifice mai bine cheltuielile, să înțeleagă produsele financiare, să economisească mai mult.

În general să își gestioneze mai bine finanțele și în același timp să se pregătească pentru orice schimbări apar în societate sau în economie. În același timp, strategia își propune pregătirea cadrelor didactice pentru a putea preda elemente de educație financiară fie în disciplinele fundamentale, fie ca o disciplină separată”, a spus aceasta.

Educație Financiară
Educație Financiară

Educație Financiară pentru preșcolari, adulți și antreprenori

Elevii au deja în programa școlară anumite discipline care îi ajută să înțeleagă finanțele, însă ministrul Educației a menționat că se dorește mai mult, inclusiv pentru preșcolari și adulți.

„Noi avem deja la clasa a VIII-a Educație economico-financiară, ca parte a Educației sociale. Avem la clasa a X-a Educație Antreprenorială, Economie la clasa a XI-a și la liceele tehnologice vorbim chiar despre economia aplicată unde este un profil în acest sens, însă ne dorim mai mult.

Ne dorim ca elementele de educație financiară să fie prezente chiar de la nivelul preșcolar și primar și să se extindă cu o serie de discipline opționale, chiar și în învățământul superior. Avem nevoie de învățare pe tot parcursul vieții, adică elemente de educație financiară să poată fi predate și adulților”, a precizat Ligia Deca.

Strategie a fost elaborată de Ministerul Educației dar cu implicarea Ministerului Finanțelor, Băncii Naționale a României, Autorității de Supraveghere Financiară, Asociația Română a Băncilor și ANPC. Fiecare din acest entități au proiecte, programe, resurse de educație financiară destinate, multe dintre ele, publicului larg, potrivit ministrului Educației.

Vezi și: Marcel Ciolacu, mesaj de la bordul Fregatei ”Regina Maria”. „Am fost impresionat”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult