- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Muncii, primul mesaj după greva de astăzi: „Știm exact nivelul de încărcare pe care îl au colegii noștri”

22 Nov, 14:51 • Fundeanu Madalina
Membrii Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii au fost în grevă de avertisment, miercuri, în semn de protest faţă de condiţiile actuale de muncă şi salarii. Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, a oferit primele declarații despre acest subiect.
Ministrul Muncii, primul mesaj după greva de astăzi: „Știm exact nivelul de încărcare pe care îl au colegii noștri”

Sunt proteste în toate instituţiile Ministerului Muncii, din cauza deficitului de personal, salariilor inechitabile și neplății orelor suplimentare. Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, a vorbit despre această situație, conform Antena 3 CNN.

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, primele declarații după greva ce a avut loc astăzi

„Știm exact nivelul de încărcare pe care îl au colegii noștri și știm diferențele salariale din sistemul public. Va urma o întâlnire în care să identificăm împreună cele mai bune soluții pe care le avem la îndemână pentru salariații noștri”, a spus Simona Bucura Oprescu, la Antena 3 CNN.

„Eu mulțumesc colegilor pentru că protestul pe care l-au inițiat nu a blocat capacitatea administrativă a Ministerului Muncii și Solidarității Sociale și nici nu a perturbat intrarea legii pensiilor publice în Parlament, pentru că atunci am fi riscat să rămânem blocați cu reformele pe care noi le aveam.

Te-ar putea interesa și: A început greva de avertisment la Ministerul Muncii! „Clasa politică ignoră în continuare realitatea expusă de noi”

grevă Ministerul Muncii
grevă Ministerul Muncii

Intrăm la modul aplicat pe legea salarizării unitare. Vom face analize, comparații și cifre, așezări, deci coeficienți în cadrul familiilor ocupaționale, pentru a corecta inechitățile și pentru a crea motivarea colegilor noștri, dar și creșterea responsabilității acestora.

Vom face acest lucru corelativ cu punerea în aplicare a măsurilor pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea și vom urmări principiile care să asigure performanța. Îi vom invita pe colegii noștri, inclusiv pe cei care reprezintă sindicatul celor care lucrează în instituțiile Ministerului Muncii, să dialogăm și împreună vom găsi, sigur, printr-o abordare corelată, printr-o abordare coerentă, soluții pe termen scurt, pe termen mediu și pe termen lung.

Este evident că împreună putem să găsim aceste soluții și chiar săptămâna aceasta o să îi invit pe colegi la dialog.”, a mai spus ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Membrii sindicatelor afiliate Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii au fost în grevă de avertisment, miercuri, în intervalul orar 8:00 -10:00, în semn de protest faţă de condiţiile actuale de muncă şi salariile pe care le consideră inechitabile.

Sindicaliştii au emis avertismente conform cărora, în absenţa soluţiilor imediate după desfășurarea grevei de avertisment, vor declanşa greva generală în data de 27 noiembrie 2023.

„În contextul grevei generale, vă informăm că activitatea în toate instituţiile noastre va fi oprită pe termen nelimitat. Din păcate, modul în care clasa politică a înţeles să se raporteze la diferitele categorii sociale, măsurile adoptate, cât şi măsurile neasumate, atitudinea samavolnică, toate acestea au condus spre această decizie radicală – grevă”, se menţionează în document.

Vezi și: Simona Bucura Oprescu, mesaj pentru aproape 5 milioane de pensionari. „Dincolo de tot ce se spune, adevărul este unul singur”