- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Opera de artă care ajunge să fie vândută la licitație cu peste 800.000 de lire sterline. Cum arată pictura și ce reprezintă

08 Jun, 15:41 • Constantin Cristina
Opera de artă care s-ar putea vinde la licitație cu 800.000 de lire sterline aparține pictorului J.M.W. Turner. Iată ce semnifică tabloul.
Opera de artă care ajunge să fie vândută la licitație cu peste 800.000 de lire sterline. Cum arată pictura și ce reprezintă

Opera de artă, o pictură de J.M.W.Turner, ajunge să se vândă la licitație cu 800.000 de lire sterline, a informat BBC.

Citește și: Cât valorează acum o monedă de 100.000 de lei din 1946 cu Regele Mihai. La ce preț se vinde pe OLX

Opera de artă care ajunge să se vândă la licitație cu peste 800.000 de lire sterline. Cum arată pictura și ce reprezintă

Tabloul reprezintă un peisaj de pe țărmul localității Margate și este intitulat „Sunrise Over The Sea”. Pictorul a utilizat nuanțe de galben, portocaliu și albastru pentru a reda lumina deasupra mării.

Se spune despre pictură că a fost, de fapt, concepută în ultimii ani de carieră ai artistului britanic, care a murit la vârsta de 76 de ani, în 1851. Opera sa de artă va fi vândută în cadrul unei licitații organizate de Christie’s în Londra, pe 4 iulie, iar prețul începe de la 600.000 și ajunge la 800.000 de lire sterline.

 

Opera de artă are în spate și o poveste profundă. Legătura dintre Turner şi Margate, oraș situat în comitatul Kent, datează din anii 1780, de pe vremea când pictorul era adolescent. La începutul anilor 1830, artistul a revizitat orașul de la malul mării în căutarea unor scene pentru tablourile sale şi a devenit un vizitatorul frecvent.

În prezent, galeria de artă contemporană Turner din Margate se află pe spațiul pensiunii unde pictorul locuia când vizita orașul. Acest teritoriu a deținut prima dată tabloul „Sunrise Over The Sea”, mai exact unde a trăit Sophia Caroline Booth.

Opera a fost achiziţionată ulterior de colecţionarul de artă Walter Brandt.

„Acest desen remarcabil de bine conservat şi radiind de frumuseţe este un exemplu excepţional pentru nuanţele îndrăzneţ de expresive folosite de Turner în ultimii ani”, a spus Harriet Drummond, din cadrul Christie’s.

Alte articole: La ce preț ajunge cel mai ieftin Ferrari. Este din Lego, nu are motor și doar bogații lumii și-l pot permite