- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Orașele din România pe care trebuie să le eviți. Sunt considerate cele mai periculoase!

10 Aug, 22:02 • Lupu Alexandra
Clasamentul celor mai periculoase orașe din România. Zonele pe care românii trebuie să le evite.
Orașele din România pe care trebuie să le eviți. Sunt considerate cele mai periculoase!

Un studiu realizat recent arată care sunt pozițiile pe care le ocupă orașele din România, raportat la cât sunt de periculoase, informează digi24.ro. În zona de est a fost înregistrată cea mai mare rată a criminalității în perioada 2011 – 2020.

Cele mai periculoase orașe din România

Zona de est este considerată cea mai periculoasă. Acolo a fost înregistrată cea mai mare rată a criminalității în perioada 2011 – 2020. La polul opus este Bucureștiul, acolo unde românii se pot plimba liniștiți pe stradă.

Citește și despre următorul subiect: Topul producătorilor de lactate din România. Primele 3 companii din clasament au avut împreună afaceri de 2,7 miliarde lei

Mai mult decât atât, o echipă de cercetători de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, formată din specialiști de la Direcția de Statistică, a realizat o analiză pentru a afla care este legătura dintre rata omuciderilor și nivelul de trai. Pentru această cercetare s-au luat în considerare toate faptele din această categorie care s-au petrecut în perioada 2011 – 2020.

Rezultatele arată că județul Vaslui este cel în care s-au înregistrat cele mai multe astfel de incidente. Media este mai mare de 4 la suta de mii de locuitori. În comparație, Bucureștiul este considerat cel mai sigur oraș pentru români. Rata omuciderilor, în același interval de referință, a fost mai mică de 1 la suta de mii de locuitori.

Orașe România
Orașe România

De asemenea, cele mai periculoase zone sunt considerate cele din mediul rural. După Vaslui, în clasamentul cu orașele care au o rată a criminalității crescută se situează și Tulcea și Galați.

De altfel, topul celor 10 este completat de județe din Moldova, cu precădere, și se mai regăsesc două județe din Oltenia, Olt și Dolj. După București, zonele considerate sigure sunt Arad, Timiș și Ilfov.

Vezi și: Țările europene cu cel mai mic salariu minim pe economie în 2023. România, la coada clasamentului. Statul în care oamenii încasează 2.508 euro lunar