- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pasiunea care-i aduce venituri de 177.000 de dolari pe an unei antreprenoare

09 Aug, 22:14 • Constantin Cristina
Pasiunea poate deveni jobul la care ai visat și care îți poate umple buzunarele de bani. Iată cum a reușit o antreprenoare să câștige 10.000 dolari lunar din pasiune.
Pasiunea care-i aduce venituri de 177.000 de dolari pe an unei antreprenoare

Grace Torres și-a transformat pasiunea pentru fotografie într-o carieră ideală, care a ajutat-o la 23 de ani să atingă independența financiară. Iată povestea antreprenoarei, a informat CNBC.

Citește și: Jobul la care visează o mulțime de oameni. Sunt plătiți în cocktailuri, iar în schimb trebuie să facă recenzii la baruri

După o investiţie totală de 45.000 de dolari cu care şi-a transformat pasiunea în business, ea a bifat în 2022 venituri de 177.000 de dolari pe an, iar astăzi încasează peste 10.000 de dolari pe lună. După ce s-a îndrăgostit de fotografie la vârsta de 13 ani, Torres a petrecut ani de zile filmând petreceri Sweet 16 în New Jersey pentru un salariu mic şi lucrând la Chick-Fil-A pentru a-şi permite un set de echipamente foto de 500 de dolari. În timp ce urma cursurile Universității Southeastern din Lakeland, Florida, din pură pasiune, a câștigat câțiva clienți şi bani, dar nu era sigură că fotografia ar putea plăti facturile după facultate.

Pasiunea care-i aduce venituri de 177.000 de dolari pe an unei antreprenoare

Apoi, a aflat că fotografii independenți de succes încep adesea prin a investi în echipamente de înaltă calitate. Așa că, după ce a absolvit facultatea în decembrie 2020, Torres a investit în aparate foto şi obiective noi şi, treptat, şi-a lansat businessul.

pasiune
pasiune

„Întotdeauna am avut mai multe locuri de muncă în timpul facultăţii, aşa că faptul că am putut să am un singur loc de muncă, în care să am propriul meu program şi să îmi fac propriul program a fost o binecuvântare pentru mine. Mă trezesc în fiecare dimineaţă încântată să lucrez cu clienţii cu care lucrez şi să fac ceea ce îmi place”, a declarat tânăra antreprenoare.

La început, spune Torres, perspectivele păreau sumbre: Avuse deja două-trei în timpul facultății, în mare parte pentru a-şi permite să cumpere echipamentul de filmat. Dar, după ce a urmărit alți fotografi pe Instagram, şi-a dat seama că, dacă ar echilibra costurile echipamentului cu mai multe şedințe foto, ar avea o șansă de a trăi cu normă întreagă din această meserie.

Aceasta şi-a extins programul-pasiunea şi a început să facă rezervări la fiecare două săptămâni, în loc de o dată la două luni. Aproximativ un an mai târziu, a absolvit Southeastern University şi a acceptat un stagiu plătit, cu jumătate de normă, la o organizație non-profit, pentru a suplimenta finanțele până când se putea orienta ca fotograf independent cu normă întreagă.

Alte articole: A plătit 100.000 de dolari pentru a fi înghețat ca să scape de cancer! Povestea lui James Bedford, primul om din lume care a ales criogenarea