- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensiile cresc pentru o singură categorie de români. Simona Bucura Oprescu: „Vârsta de pensionare nu va putea crește decât dacă crește în mod semnificativ speranța de viață.”

04 Dec, 08:31 • Oprea Alina
Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii, a adus adăugiri asupra creșterii pensiilor din România. Mențiunea acesteia a fost că vor crește doar pentru o anumită categorie de români!
Pensiile cresc pentru o singură categorie de români. Simona Bucura Oprescu: „Vârsta de pensionare nu va putea crește decât dacă crește în mod semnificativ speranța de viață.”

Cresc pensiile, însă nu pentru toată lumea! Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii, a făcut noi declarații cu privire la vârsta de pensionare în România.

Aceasta a făcut aceste declarații la Alba Iulia, subliniind faptul că vârsta de pensionare din România nu va crește decât în situația în care speranța de viață va crește și ea semnificativ. Mai mult decât atât, Ministrul Muncii a făcut precizări și asupra faptului că probabilitatea unei astfel de creșteri este aproape de zero. De asemenea, a adăugat că au fost introduse garanții legale cu scopul de a preveni creșterile arbitrare ale vârstei de pensionare.

„În primul rând trebuie să știți că aceasta este o garanție că vârsta de pensionare în România nu va crește arbitrar, ad-hoc, în funcție de guvernele care vor fi la guvernare. Deci ați văzut că am introdus în lege un articol care prevede că vârsta de pensionare nu va putea crește decât dacă crește în mod semnificativ speranța de viață. Probabilitatea asta, din păcate pentru noi, este aproape zero. Prin urmare, vârsta de pensionare în România nu va crește.

Simona Bucura-Oprescu, despre creșterea pensiilor
Simona Bucura-Oprescu, despre creșterea pensiilor

Singura vârstă de pensionare care crește este, în baza noii legi, este vârsta de pensionare pentru femei, dar care, a fost o condiție la impuse și nu la liber-alese. A fost deja o condiționalitate care a venit din PNRR-ul negociat de guvernele de dreapta din 2021, pe care noi am îndulcit-o pentru românce, cu cele două măsuri complementare. Am echilibrat prin perioada de creștere copil, stagiul de cotizare contributiv, respectiv pentru fiecare copil se reduce vârsta de pensionare cu șase luni”, a menționat Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, conform presei locale.

Ai putea fi interesat și de: Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, anunță majorări cu 80% a pensiilor pentru anumiți români: „Și români care vor avea creșteri peste 80%.”

Pensiile cresc pentru această categorie de români

Conform Noii Legi, singura vârstă de pensionare care va crește va fi cea a femeilor. Totuși, aceasta a fost impusă ca o condiționalitate în cadrul PNRR care a fost negociat de guvernele de dreapta în anul 2021, astfel că această creștere nu va fi la întâmplare.

Pensiile cresc pentru femei
Pensiile cresc pentru femei

Nu doar că a făcut precizări asupra creșterii vârstei de pensionare la femei, dar Simona Bucura-Oprescu a adăugat detalii și cu privire la măsurile complementare care au fost luate pentru echilibrarea noii condiționalități impuse femeilor. Acestea includ reducerea vârstei de pensionare cu șase luni pentru fiecare copil în perioada de creștere a copilului și a stagiului de cotizare contributiv.

Simona Bucura-Oprescu a informat că, conform planurilor, până în 2030 vârsta de pensionare pentru femei va fi de 63 de ani, urmând să ajungă la 65 de ani până în 2035, conform informațiilor furnizate de Antena 3.

Ai putea fi interesat și de: Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a confirmat că există bani pentru pensii: „Da, există bani de pensii!”