Prăjitura leneşului poate fi preparată atunci când ți-au rămas prin coșul de fructe mere pe care nu le mai mănâncă nimeni. De asemenea, foarte important, această prăjitură nu conține ouă, deci poate fi savurată fără probleme de persoanele alergice la ouă.
Desertul-minune are o textură plăcută, pufoasă, și o aromă intensă de mere. Prăjitura se obține prin amestecarea tuturor ingredientelor și introducerea compoziției la cuptor. Adică extrem de simplu, putând fi preparată chiar și de cei care nu au veleități de chef.
Citeste si Desertul care făcea furori în comunism. Cum se prepară prăjitura ”Televizor”
Pentru prepararea compoziției, ai nevoie de doar 10 minute, în timp ce coacerea durează 30 de minute. Astfel, în 40 de minute obții un desert cu un gust excelent, aromat și parfumat și cu o textură super-pufoasă.
Ingrediente necesare pentru prăjitura leneşului
Din cantitățile prezentate mai jos obții patru porții de prăjitură.
- 5 mere
- 150 g făină
- 1 plic de praf de copt
- 80 g zahăr
- 50 g unt topit
- 250 ml lapte
- 1 linguriță de zahăr vanilat (opțional)
:format(webp):quality(100)/https://www.dailybusiness.ro/wp-content/uploads/2025/02/prajitura-lenesului.webp)
Prăjitura leneșului, mod de preparare
- Preîncălzește cuptorul la 180°C (sau chiar 200°C).
- Unge și tapetează cu făină o formă de copt.
- Curăță merele de coajă, freacă-le cu lămâie (pentru a preveni oxidarea) și taie-le în bucăți mici.
- Așază bucățile de mere în formă. Dacă ești fan al scorțișoarei, poți să adaugi și un praf de scorțișoară peste ele.
- Într-un bol, amestecă făina, praful de copt, zahărul și zahărul vanilat.
- Adaugă laptele și untul topit, apoi amestecă bine până obții un aluat omogen.
- Toarnă compoziția peste mere și coace timp de aproximativ 30 de minute sau până când suprafața devine aurie. Verifică dcă prăjitura este coaptă făcând testul scobitorii (introdu o scobitoare în prăjitură și, dacă prăjitura este coaptă, scobitoarea va ieși perfect curată).
- Foarte important! Nu scoate prăjitura din formă înainte ca aceasta să fie răcită complet, altfel riști să o rupi.
Citeste si Cum se prepară prăjitura cu gutui, ideală pentru sezonul rece. Iată câteva trucuri ca să-i dai o aromă deosebită
La final, după ce prăjitura s-a răcit, presară zahăr pudră și savurează-o cu o cană de ceai sau cu o cană de lapte alături de cei dragi.