- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 26 octombrie. Ieftinirea momentului în România. Ce se întâmplă azi cu benzina și motorina

26 Oct, 08:20 • Fundeanu Madalina
Petrom a scăzut prețurile considerabil, joi 26 octombrie, pentru carburanți. Prețul benzinei standard la stațiile din Capitală este cuprins între 6,85 lei și 6,92 lei pe litru, iar cel al motorinei standard, între 7,57 lei și 7,60 lei.
Preț carburanți 26 octombrie. Ieftinirea momentului în România. Ce se întâmplă azi cu benzina și motorina

Potrivit peco-online, Petrom, liderul pieței carburanților, a scăzut prețurile considerabil, joi 26 octombrie, benzina și motorina. Așadar, prețul benzinei standard a scăzut cu 4 bani pe litru, iar cel al motorinei standard este mai mic cu 5 bani pe litru.

S-au ieftinit carburanții!

Astfel, prețul benzinei standard regăsit în stațiile din Capitală este cuprins între 6,85 lei și 6,92 lei pe litru, iar cel al motorinei standard este cuprins între 7,57 lei și 7,60 lei.

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișează un preț de 6,91 lei pentru un litru de benzină standard și unul de 7,59 lei pentru cel de motorină standard.

Carburanți
Carburanți mai ieftini

Te-ar mai putea interesa și: Marcel Ciolacu vrea prelungirea plafonării prețurilor pentru alimente. Ce alte produse ar putea fi introduse pe listă: „E o decizie legitimă așteptată de populație”

Cea mai recentă modificare de prețuri pentru carburanți a avut loc miercuri, 18 octombrie 2023, când motorina standard s-a scumpit cu 4 bani pe litru. Prețul benzinei standard a rămas atunci neschimbat după ce pe 13 octombrie s-a ieftinit cu 10 bani pe litru și a ajuns la sub 7 lei pe litru. Tot vineri, 13 octombrie 2023, motorina a scăzut cu 10 bani pe litru.
O altă ieftinire a benzinei standard și motorinei standard a avut loc sâmbătă, 7 octombrie, tot cu câte 10 bani pe litru.

Petrom a ieftinit și joi 05 octombrie benzina standard cu 5 bani pe litru. Altă ieftinire a benzinei standard a avut loc luni, 02 octombrie, atunci când prețul a mai scăzut cu 5 bani pe litru. De asemenea, o ieftinire de 5 bani a fost aplicată și joi 28 septembrie.

Potrivit sursei citate anterior, comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 5,3%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă azi cu 19,5 lei mai puțin decât în urmă cu o lună. În ceea ce privește motorina, prețul mediu al unui litru a crescut cu 0,8%, ceea ce înseamnă ca un plin (50 de litri) costă astăzi cu 3 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

Citește mai multe știri: Efecte majore asupra Pilonului II de pensii de cele 90 de milioane de euro blocate la Banca Internațională de Investiții. „Ne străduim să rezolvăm această problemă, inclusiv apelând la consultanță juridică”