- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Probleme cu virarea banilor pe cardurile de alimente. Unii beneficiari nu și-au primit nici cardurile

06 Mar, 11:32 • Andrei Alina
Deși Guvernul a subliniat în nenumărate rânduri că programele sociale prin care oferă sprijin pentru românii defavorizați vor continua și anul acesta, unii români care ar fi trebuit să beneficieze de aceste ajutoare nu și-au primit încă banii, deși aceștia trebuia să fie virați în februarie. Alții care abia anul acesta s-ar încadra în program, nu și-au primit nici cardurile.
Probleme cu virarea banilor pe cardurile de alimente. Unii beneficiari nu și-au primit nici cardurile

Peste 2,5 milioane de români ar fi trebuit să beneficieze de ajutorul pentru alimente din partea Guvernului în februarie 2024, conform situației centralizate de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), transmise către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

Potrivit unei postări pe pagina oficială de Facebook a ministerului, în anul 2024, cardurile sociale ar trebui alimentate de şase ori: în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie şi decembrie.

„Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi Casa Naţională de Pensii Publice, instituţii subordonate şi respectiv sub autoritatea Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, au transmis către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene situaţia centralizată cu beneficiarii de carduri sociale pentru alimente”, precizează ministerul.

Citește și: Vești noi pentru o categorie de pensionari. Aceștia nu vor mai primi valoarea de 1.500 de lei aferentă cardurilor de alimente

Conform sursei citate, beneficiari ai cardurilor pentru alimente sunt 614.358 persoane, adulţi şi copii, încadrate în grad de handicap grav, accentuat şi mediu, 13.098 familii cu cel puţin 2 copii în întreţinere, 3.130 familii monoparentale, 192.398 familii beneficiare de ajutor de incluziune, 1.714.246 de pensionari, 528 de persoane fără adăpost.

„Din acest an, Guvernul României a decis majorarea la 2.000 de lei a nivelului maxim al veniturilor pentru care sunt acordate tichetele sociale. În următoarea perioadă, cele 2.537.758 de carduri active vor fi alimentate cu câte 250 de lei. Cardurile pot fi utilizate pentru alimente sau pentru mese calde”, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Citește și: Ce pensionari trebuie să înapoieze pensiile sociale și banii de pe cardurile de alimente. Toți beneficiarii trebuie să știe

Doar că unii beneficiari se plâng în postări pe rețelele sociale ale MIPE că nu și-au primit banii sau cardurile. Românii cer lămuriri la numerele de telefon alocate, însă, spun ei, nu reușesc deloc să ajungă să vorbească cu niciun operator, scrie Romaniatv.net. 

Alții, în schimb, au încercat să ia legătura cu reprezentanții instituției prin e-mail, dar mesajele li s-au întors înapoi cu explicația că inbox-ul e plin.

În tot acest timp, MIPE nu vine cu niciun fel de explicație pentru situația creată.