- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Proiect-pilot în România! Ursula von der Leyen: „Vom acţiona pentru a întări frontierele noastre externe şi a preveni migraţia ilegală”

10 Feb, 13:15 • Stefan Simion
S-a anunțat începerea unui proiect-pilot în România! Multe decizii importante au fost luate și urmează să fie implementate, pentru reducerea numărului de cazuri de migrație ilegală.
Proiect-pilot în România! Ursula von der Leyen: „Vom acţiona pentru a întări frontierele noastre externe şi a preveni migraţia ilegală”

Liderii Uniunii Europene iau decizii importante. România se va alătura unui proiect-pilot, menit să reducă migrația ilegală de pe teritoriul UE, citează stiripesurse.ro. Măsurile convenite vor aduce multe schimbări.

Dezbaterea care a avut loc în cadrul reuniunii de la Bruxelles a ajutat liderii să identifice soluții importante pentru reducerea numărului de migranți care vin ilegal în UE. Măsurile stabilite vor contribui la întărirea protecției infrastructurii de la granița dintre Bulgaria și Turcia. De asemenea, se vor introduce tunuri de supraveghere cu monitorizare electronică, dar și camere speciale în acest sens.

„Vom acţiona pentru a întări frontierele noastre externe şi a preveni migraţia ilegală” sunt cuvintele spuse de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Karl Nehammer a cerut 2 miliarde de euro Comisiei

Cancelarul austriac Karl Nehammer a cerut Comisiei 2 miliarde de euro pentru construirea unui gard la granița dintre Bulgaria și Turcia. Țările membre au solicitat și ele stabilirea unei decizii pentru a preveni migrația ilegală.

Vezi și: Dublul discurs al Austriei, după ce ne-a respins intrarea în Schengen: „Este nevoie de facilitarea şi accelerarea imigraţiei provenite atât din Uniunea Europeană cât şi din afara ei”

migrația ilegală
migrația ilegală

„Avem angajamentul că toate ţările situate la frontierele externe vor fi luate în considerare de Comisie atunci când va fi vorba de protejarea acestor frontiere externe” este declarația oferită de cancelarul austriac.

„Avem angajamentul clar al Comisiei pentru a susţine proiecte-pilot atât în Bulgaria, cât şi în România” a completat Nehammer.

Migrația ilegală, creștere majoră

Reducerea numărului de migranți ilegali din teritoriul UE era primul subiect din agenda reuniunii de la Bruxelles. Acest lucru se explică prin faptul că volumul de sosiri ilegale a avut o creștere semnificativă, mai exact, de 64%. Cererile de azil au crescut și ele cu aproape 50%, și de asemenea, nu pot fi excluse cele 4 milioane de refugiați ucraineni care au ajuns în mai multe teritorii din UE, în încercarea de a fugi din calea războiului și de a se proteja de pericol. Toate aceste elemente au adus multă presiune pe unele state, unde capacitatea de primire a fost depășită.

„Le putem cere (ţărilor) să îşi preia migranţii ilegali, dar trebuie să oferim căi de migraţie legală. Mai întâi, pentru că Europa are nevoie de migranţi. Şi, în al doilea rând, pentru că este cea mai bună modalitate de a tratat cu partenerii noştri din lume” este declarația oferită de șeful diplomației UE, Josep Borrell.

Citește și: Criză majoră de forță de muncă în Italia. Guvernul a aprobat intrarea a 82.000 de migranți în țară

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult