Recunoscută pentru prețurile ce au transformat-o, de ani buni, într-o stațiune preferată de turiștii dispuși să bage mâna destul adânc în buzunar, Mamaia a șocat deja anul acesta, la capitolul prețuri, cel puțin un turist. Acesta a descoperit prețul uriaș pe care îl are pieptul de pui la grătar într-o autoservire din stațiunea lipită de Constanța.
Turistul a filmat în autoservirea respectivă și a încărcat clipul pe YouTube, dezvăluind astfel inclusiv prețurile de acolo, care i-au cam tăiat pofta de vacanță, notează cancan.
În clip se poate vedea prețul uriaș pe care îl are pieptul de pui la grătar – 24 de lei suta de grame, ceea ce înseamnă 240 de lei kilogramul!
Astfel, o porție banală de piept de pui ajunge să coste cât o cină cu fructe de mare într-un restaurant select din Capitală. Pentru o porție de piept de pui de 300 de grame, trebuie scoși din buzunar 72 de lei. Dacă se adaugă o garnitură de cartofi prăjiți (12 lei pentru 150 de grame) și o salată simplă (16 lei pentru 200 de grame), turistul ajunge să dea 100 de lei pentru o masă banală într-o autoservire.
La Taverna Racilor din parcul bucureștean Herăstrău, homarul cu paste, un preparat considerat special în comparația cu pieptul de pui la grătar, costă 119 lei. Cantitatea de homarul din acest preparat are 370 de grame.
Comparația bazată pe prețuri (100 de lei pieptul de pui la autoservirea din Mamaia vs. 119 lei homarul de la Taverna Racilor) lasă pe fiecare să tragă concluzia. Mulți români au făcut-o de mult și au decis, deranjați de prețuri, să nu mai meargă la mare în România, preferând destinații precum Bulgaria, Grecia sau Turcia.
Citește și Reguli noi în toate blocurile din România. Asociațiile de proprietari trebuie să trimită notificări