- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Rezultate finale Bacalaureat 2023. Au fost publicate notele. Rata de promovare este mai mare cu peste 30% față de anii trecuți

29 Aug, 13:56 • Lupu Alexandra
Rezultate finale Bacalaureat 2023. Au fost publicate notele din sesiunea de toamnă, după contestații. Iată care este rata de promovare.
Rezultate finale Bacalaureat 2023. Au fost publicate notele. Rata de promovare este mai mare cu peste 30% față de anii trecuți

Au fost publicate notele la Bacalaureat după contestații, informează stiripesurse.ro. Rata de promovare din sesiunea de toamnă este de 32.5%, astfel, se constată o majorare de 2.7% față de rezultatele inițiale (29.8%).

Rezultate finale Bacalaureat 2023

9.284 de candidați au promovat examenul, adică cu 780 mai mulți față de prima afișare a rezultatelor. Dintre aceștia, 6.656 de candidați fac parte din promoția curentă, iar 2.628 provin din promoțiile anterioare. În total, au fost depuse 12.031 de contestații, defalcate astfel: proba E)a) – 4.022, proba E)b) – 88, proba E)c) – 3.575 și proba E)d) – 4.346. 3.874 de lucrări au fost notele modificate.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Noi măsuri aspre pentru elevi din septembrie! Cătălin Predoiu implementează această obligativitate în școli

Rezultatele finale (după soluționarea contestaţiilor) au fost afișate astăzi, 29 august, ora 12.00, în centrele de examen şi pe pagina web dedicată. Nota minimă de promovare a fiecărei probe scrise este 5. Totodată, media finală necesară pentru a promova examenul de Bacalaureat este de cel puțin 6.

Rata de promovare este calculată din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații care au fost eliminați. Rata de promovare din sesiunea de toamnă este de 32.5%, astfel, se constată o majorare de 2.7% față de rezultatele inițiale (29.8%).

Bacalaureat 2023
Bacalaureat 2023

Începând cu această sesiune a examenului de Bacalaureat, Ministerul Educației a generalizat evaluarea digitalizată a lucrărilor. Astfel, au fost eliminate costurile pentru transportul lucrărilor dintr-un județ în altul, a fost redus substanțial timpul de lucru destinat evaluării, a fost diminuat riscul erorii umane în privința calculului notei finale și acordării altor punctaje decât cele din baremul de corectare.

„De asemenea, în contextul derulării acestui tip de evaluare, rezultatele înregistrate la examenele naționale vor putea fi analizate în profunzime, în funcție de itemi și de categorii de elevi sau școli cu scopul de a valorifica rezultatele evaluării în beneficiul elevilor.

Important de menționat este și faptul că lucrările se scanează în sala de examen, la sfârșitul probei scrise, în prezența candidatului, fiind apoi încărcate pe platforma de evaluare de către profesorii asistenți. Secretizarea lucrării se face automat, în momentul încărcării, fără implicarea candidaților/profesorilor asistenți.

Ulterior, repartizarea lucrărilor se face automat și aleatoriu, prin intermediul platformei, către doi evaluatori aflați în alt județ decât județul din care provin candidații”, transmite Ministerul Educației.

Citește și despre următorul subiect: Burse școlare 2023 – 2024. Elevii rămân fără banii promiși! Suma minimă stabilită de lege nu poate fi respectată