- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Romania are cea mai ieftină carne de porc din UE, spune Petre Daea. Pe de altă parte, producătorii de carne amenință cu dublarea prețului

26 Oct, 14:43 • Gabriela Andreescu
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat marți că prețul cărnii de porc în România este cel mai mic din Uniunea Europeană.
Romania are cea mai ieftină carne de porc din UE, spune Petre Daea. Pe de altă parte, producătorii de carne amenință cu dublarea prețului

„Nu e mic prețul. Dar în orice caz, este cel mai mic preț din Uniunea Europeană”, a declarat ministrul Daea, referindu-se la prețul pe care românii trebuie să-l plătească pentru carnea de porc.

Petre Daea a subliniat că, de altfel, în România sunt „cele mai mici” prețuri la produsele agricole, informează Digi24.

Întrebat câți bani trebuie să pună românii deoparte pentru carnea de porc, Daea a răspuns: „nu trebuie să pună deoparte”.

Ministrul Petre Daea consideră că evoluția prețului la acest aliment nu va fi una abrupta. Oficialul de la Ministerul Agriculturii spune că prețurile la carnea de porc vor fi „prețuri de respect pentru munca fiecăruia”.

Romania are cea mai ieftină carne de porc din UE, spune Petre Daea
Romania are cea mai ieftină carne de porc din UE, spune Petre Daea

De altfel, ministrul Agriculturii a mai vorbit despre prețul mic al cărnii de porc în cadrul unei apariții recente la TVR1, unde a spus că, din datele statistice rezultă că, în prezent, prețul acestui aliment este mai mic decât „acum câteva luni de zile”.

„Nu știu dacă vom continua această tendință. Vom vedea, cp prețurile le face piața. Noi măsurăm acest lucru și întrezărim, prin politicile agricole pe care le facem, această tendință și căutăm să o modelăm în direcția aceasta pozitivă, prin scăderea prețului și creșterea calității, nu numai la carnea de porc, ci la toate produsele agricole,” a spus Petre Daea.

Citește și: Primele sume de bani din campania de plăți 2022 au plecat spre fermieri. Anunțul ministrului Petre Daea

Ministrul Agriculturii a făcut aceste declarații în contextul în care producătorii de carne spun că prețul unui kilogram de carne de porc se va majora chiar și cu 100% până la sărbătorile de iarnă.

Scumpirile sunt cauzate în mare parte de facturile la energie, dar și de un an nefavorabil pentru agricultura românească.

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult