- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România este vizată de un anticiclon puternic. Meteorologii anunță zonele afectate

16 Feb, 17:34 • Bumbeneci Diana
Un anticiclon puternic din Europa se extinde către România, aducând schimbări meteorologice semnificative. Conform meteorologilor, în zilele următoare se prevăd temperaturi scăzute, burniță și ploi.
România este vizată de un anticiclon puternic. Meteorologii anunță zonele afectate

Un anticiclon puternic este așteptat să îți facă prezența în România, anunță meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie. Estul țării va fi afectat de vreme mohorâtă și rece la sfârșitul săptămânii, în contrast cu vestul și sud-vestul unde se vor înregistra temperaturi de până la 16 grade Celsius.

Anticiclon puternic în România

Diferențele regionale vor fi evidente în această perioadă. În timp ce regiunile vestice și parțial sudice vor simți o îmbunătățire a condițiilor meteorologice, cu temperaturi mai ridicate și o atmosferă mai primăvăratică, estul țării va fi acoperit de nori stratiformi care vor menține temperaturile scăzute, fără să atingă niveluri extreme de frig.

Duminică, un front atmosferic va aduce noi precipitații sub formă de ploi ușoare în mai multe zone și ninsori în zonele montane.

anticiclon
anticiclon

În ceea ce privește prognoza meteo pentru vineri, 16 februarie, un anticiclon puternic situat în estul Europei își va extinde influența către România în prima parte a weekendului, totuși, temperaturile scăzute nu vor fi atât de accentuate. Dimineața va debuta cu temperaturi sub zero în nord, centru, vest și sud, apropiindu-se de punctul de îngheț în depresiuni, însoțite de ceață în unele zone.

În timpul zilei, temperaturile vor atinge între 10 și 13 grade Celsius în jumătatea vestică a țării și în cea mai mare parte a Munteniei, în timp ce în Moldova, Dobrogea și Câmpia Bărăganului vor fi între 6 și 9 grade Celsius, cu posibile burnițe și ploi ușoare.

Prognoza pentru sâmbătă, 17 februarie, indică o continuare a vremii reci dimineața, însă temperaturile se vor ridica în timpul zilei, ajungând până la 14-16 grade Celsius în Banat, Crișana și sud-vestul Transilvaniei. Cerul va fi mai noros în est în prima parte a zilei, însă se va degaja treptat.

Weekendul se va încheia cu un front atmosferic care va aduce ploi ușoare în mai multe zone și ninsori la munte. Spre seară, și zonele înalte din estul Transilvaniei vor fi afectate.

În prima parte a zilei de duminică, sudul va beneficia de vreme însorită și caldă, în timp ce nordul va avea parte de cer noros și ploi intermitente. Se așteaptă o scădere a temperaturilor la începutul săptămânii viitoare, menținându-se condițiile răcoroase pentru această perioadă a anului, conform meteoradar.ro.

Poți citi și: Încă 400 de kilometri de autostradă pentru România. Sorin Grindeanu: „Am încheiat toate contractele și suntem în faza de execuție”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult