- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii își vor primi pensiile cu întârziere în luna mai 2024. Care este motivul

17 Apr, 16:25 • Fundeanu Madalina
Vești mai puțin plăcute pentru pensionari. Pensiile acestora ajung cu întârziere în luna mai.
Românii își vor primi pensiile cu întârziere în luna mai 2024. Care este motivul

În luna mai a acestui an, aproximativ 2.500.000 de pensionari din România se confruntă cu o problemă: pensiile lor vor ajunge mai târziu cu 6 zile față de termenul initial, conform Kanal D.

Pensiile românilor ajung cu întârziere în luna mai

Luna mai vine cu o surpriză neplăcută pentru o mulțime de pensionari din România, aceștia urmând să primească banii cu o întârziere de 6 zile.

Motivul acestei întârzieri este strâns legat de calendarul sărbătorilor legale și al zilelor libere acordate angajaților statului, printre care se numără și poștașii responsabili cu distribuirea pensiilor.

Chiar dacă majoritatea românilor așteaptă cu nerăbdare sărbătorile de 1 Mai și Paștele, pentru cei care își primesc banii prin intermediul poștașilor, aceste sărbători vin cu anumite neplăceri. Începând cu 2 mai, pensionarii ar fi trebuit să primească banii, dar, din cauza liberelor acordate poștașilor, distribuția acestora va fi întârziată până cel puțin pe data de 7 sau 8 mai.

Ai mai putea citi și: Vești proaste pentru pensionari. Cine sunt românii care nu vor primi mai mulți bani după recalculare

pensii
pensii

Poștașii au liber și pe data de 2 mai

Calendarul liberelor din prima săptămână a lunii mai este generos pentru angajații de la stat. Căci 1 Mai este zi liberă prin lege, Guvernul a decis să ofere liber și pe data de 2 mai. Pensionarii care își primesc banii prin poștă nu vor avea parte de distribuția lor obișnuită în primele zile ale lunii.

Pe de altă parte, Vinerea Mare și Paștele Ortodox (5 și 6 mai) sunt și ele zile libere, astfel poștașii vor fi în vacanță până în data de 7 mai.

Deși unii ar putea spune că poștașii ar putea lucra pe 2 mai pentru a livra veniturile seniorilor, decizia Guvernului de a oferi liber și în această zi a făcut ca acest plan să nu poată fi realizat. Așadar, pensionarii vor trebui să aștepte cu răbdare până cel puțin pe data de 7 mai pentru a-și primi pensiile.

În România, din cei aproximativ 5.000.000 de pensionari, jumătate aleg să își primească pensiile prin intermediul poștașilor în prima parte a lunii, în timp ce cealaltă jumătate optează pentru cardurile bancare, primind banii între 12 și 15 ale fiecărei luni.

Această întârziere în distribuirea pensiilor a generat reacții în rândul pensionarilor și al opiniei publice. Anumite persoane consideră că Guvernul este responsabil să găsească soluții alternative pentru a asigura livrarea pensiilor la timp, în timp ce alții susțin că aceste întârzieri sunt inevitabile dat fiind contextul sărbătorilor legale și al liberilor acordate angajaților statului.

Vezi și: 400.000 de euro fonduri europene pentru români. Condițiile pentru a primi finanțarea