- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salariul minim pe economie ar putea ajunge la 3.800 de lei începând cu 2024. Cât vor crește însă taxele

12 May, 09:26 • Bumbeneci Diana
Salariul românilor ar putea crește începând cu 2024, însă și taxele. Ce schimbări ar putea aduce anul următor.
Salariul minim pe economie ar putea ajunge la 3.800 de lei începând cu 2024. Cât vor crește însă taxele

Salariul minim pe economie ar putea creşte la 3.800 de lei în 2024. Se măresc şi taxele însă, potrivit adevarul.ro.

Conform ultimelor calcule, salariul minim pe economie ar trebui să crească din 2024, astfel că românii vor putea primi mai mulţi bani, dar vor avea de plată şi alte taxe.

Salariul ar putea crește, la fel și taxele

La ora actuală, salariul minim pe economie este de 3.000 de lei, bani din care un angajat român rămâne cu 1.898 de lei în mână. Diferența de peste 1.100 de lei se reține direct la angajator, de unde este virată la bugetul de stat sub formă de impozite și contribuții sociale.

Ai mai putea citi: CNAIR, prima reacție oficială, după ce ministrul Grindeanu a spus că se anulează taxa de pod de la Fetești! „În prezent taxa de pod la Fetești este obligatorie”

salariu
salariu

Începând cu anul următor, din 2024, nivelul salariului minim pe economie ar trebui să crească la 3.800 de lei, în urma unor noi reglementări de la nivelul Uniunii Europene. Uniunea Europeană mai are ca obiectiv principal să stabilească un „salariu minim european”, care nu va avea însă aceeași valoare în toate țările.

Salariul minim european se va calcula în funcție de veniturile medii din fiecare țară. El va fi stabilit la 50% din salariul mediu național, estimat la 7.600 de lei în 2024.

În acest sens, salariul net (adică primit în mână de angajați) ar urma să crească la 2.250 de lei, faţă de 1.898 lei cât este în prezent, dar şi taxele se vor mări şi vor ajunge la 1.550 de lei

Te mai poate interesa în acest context și: Este nevoie de forță de muncă! 20.000 de joburi noi pentru români, iar salariile sunt foarte bune!

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult