- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se deschid benzi speciale la graniță! Persoanele care muncesc peste graniță vor putea economisi timp

10 Mar, 10:27 • Constantin Cristina
Persoanele care trec granița pentru a merge la muncă vor beneficia de benzi speciale la punctele de trecere a frontierei, conform unui proiect de lege aprobat.
Se deschid benzi speciale la graniță! Persoanele care muncesc peste graniță vor putea economisi timp

Persoanele care trebuie să treacă granița zilnic în scop profesional sau își desfășoară activitatea în baza unui contract de muncă vor beneficia de benzi speciale la punctele de trecere a frontierei, a anunțat guvernul printr-un proiect de lege aprobat în ședința de joi, a informat Agerpres.

Citește și: Bulgaria face un pas mare în proiectul autostrăzii de la granița cu România. A fost semnat contractul pentru primii 40 km Ruse – Veliko Tarnovo

Proiectul prevede încheierea unor acorduri bilaterale între țările de domiciliu, reședință sau rezidență pentru ca lucrătorii frontalieri să primească certificate legale în baza cărora să permită trecerea cu ușurință a frontierei.

Benzi speciale la graniță

Ministerul Afacerilor Interne a deschis cu ajutorul Poliției de Frontieră Română, potrivit actului normativ, benzi speciale de trecere a frontierei de stat rutiere unde dimensiunea șoselei o permite.

benzi speciale la granița cu România
benzi speciale la granița cu România

Trecătorii vor putea să treacă prin respectivele benzi speciale la frontieră, în baza certificatului legal privind încadrarea în muncă. La frontiere va exista personal de specialitate, echipamente specifice de control și infrastructura de comunicații și informatică în vederea operaționalizării benzilor speciale din punctele de trecere a frontierei, a declarat Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, prin Digi24.

Trafic intens la graniță

Autoritățile au efectuat controale la frontieră pe ambele sensuri de mers. În coadă pe ambele sensuri se aflau 147.600 de cetățeni români și străini și peste 45.500 de mijloace de transport.

Pe sensul de intrare în România se aflau în trafic aproximativ 66.000 de persoane, dintre care 6.731 erau cetățeni ucraineni. Formalitățile de control continuă pentru cei care trec frontiera pentru a intra în România și se continuă lucrările pentru infrastructura punctelor de trecere.

Până în acest moment, polițiștii de frontieră au sesizat următoarele: 75 de fapte ilegale făcute de români și străini, bunuri ridicate în vederea confiscării în valoarea de 667.000 lei, amenzi contravenționale de 30.000 lei, nu au lăsat să intre în țară 42 de cetățeni străini, deoarece nu au respectat legile.

Alte articole: Pericol pentru fermieri la granița cu România: Un focar de gripă aviară înalt patogenă a fost identificat la o fermă din Ungaria, aproape de țara noastră