- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Statul roman vrea sa-si lanseze un brand de apa plata si minerala! Anul viitor Societatea Apelor Minerale vrea sa intre in competitie cu Dorna si Borsec!

05 Oct, 15:05 • Oprea Alina
Propunerea ca statul să aibă propriul brand de apă îmbuteliată este tot mai posibilă și mai realizabilă. Statul ar scoate acest brand odată cu anul 2024, potrivit celor comunicate de Alin Udriște
Statul roman vrea sa-si lanseze un brand de apa plata si minerala! Anul viitor Societatea Apelor Minerale vrea sa intre in competitie cu Dorna si Borsec!

Statul român va veni cu un brand propriu de apă! Environmental & Sustainability Summit 2023, organizat de Business Review este un eveniment la care a participat Alin Udriște, directorul Societății Naționale a Apelor Minerale unde a evidențiat că anul 2024 poate veni cu ceva nou pe piață: un brand nou de apă îmbuteliată. Societatea Națională a Apelor Minerale este o companie de stat care se află în subordinea Ministerului Economiei, iar ideea unui brand propriu de apă îmbuteliată îi aparține chiar directorului SNAM, Alin Udriște.

”Ne dorim să dezvoltăm o capacitate de îmbuteliere și să devenim producători de apă, fără să-i concurăm neaparat pe actualii noștri clienți, cărora le vindem deja apă. Suntem la 80% cu acest proiect, ne mai trebuie două aprobări. Această capacitate de îmbuteliere este cerută de acționarul unic, Ministerul Economiei, prin contractul de mandat acordat directorului general – mie”, declarația lui Alin Udriște, potrivit Economedia.ro.

Citește mai multe: Cea mai pură apă din lume se află în România. Cum se poate ajunge la „Elixirul Vieții”

Numele brandului pe care statul român îl va decide

Numele încă nu este decis, însă se dorește a avea legătură cu spațiul caparto-danubian, dat fiind faptul că ține de istoria României. Așadar, o idee de nume posibilă ar fi „Dacia”, însă hotărârea nu a fost luată, încă. Totodată, odată cu debutul acestui brand propriu, se dorește ca această apă să intre în lanțurile de retail, dar și în export.

”Noi, ca stat, avem atașați comerciali în multe din țările lumii, multe dintre acestea cu probleme serioase în procurarea de apă pentru băut. Ar putea promova apa noastră pentru livări la export. Apoi, să nu uităm că avem război la graniță. Apa este resursă strategică declarată ca atare de CSAT. Trebuie să avem o capacitate la care să apelezi de urgență în caz de ceva nedorit.”, a declarat Alin Udriște, conform Economedia.ro.

Societatea Națională a Apelor Minerale

Aceasta este în întregime deținută de Ministerul Economiei, de statul român și din punct de vedere al autorizației este singurul furnizor de apă minerală care se duce spre îmbuteliatorii din România. Nu doar atât, ci această societate are control asupra resurselor din zona apelor minerale din stațiunile balneoclimaterice. Societatea Națională a Apelor Minerale este printre cele care  analizeaza din punct de vedere chimic apa minerală din România, iar 45% din volumul disponibil aflat în statul nostru este exploatat de această societate. Problematica pe care societatea o scoate în față este strâns legată de ceea ce îneamnă clienteală, deoarece izvoarele disponibile sunt, însă nu există suficienți clienți.

Citește mai multe: Consumul de apă îmbuteliată scade dramatic în ţara noastră. Românii au ajuns să prefere apa de la robinet, din pricina crizei economice