- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Unul dintre cei mai mari propietari de hoteluri din Germania are planuri mari în România. HR Group vrea să își extindă portofoliul

08 Feb, 11:04 • Cornel Ghimeșan
Ruslan Husry este proprietarul HR Group, unul dintre cele mai mari companii hoteliere din Germania. Aceștia au pătruns pe piața din România la finalul anului trecut, odată cu achiziția hotelului Vienna House Easy Airport Bucharest. Planurile companiei nu se opresc la această tranzacție, se pare că rezoluțiile lui Husry sunt mai mai mari.
Unul dintre cei mai mari propietari de hoteluri din Germania are planuri mari în România. HR Group vrea să își extindă portofoliul

La finalul anului trecut, unul dintre cei mai mari propietari de hoteluri din Germania, Ruslan Husry, deținătorul HR Group, a preluat hotelul de 4 stele Vienna House Easy Airport Bucharest (fostul Angelo), intrând astfel pe piața din România. Această tranzacție cu compania austriacă Vienna House Capital și compania thailandeză U City PCL s-a ridicat la sute de milioane de euro. Pentru viitor HR Group are planuri mari la noi în țară, vizând să își extindă portofoliul cu încâ 3-5 hoteluri.

Citește și: Salariile profesorilor nu vor fi plătite la timp, în luna februarie. Care este motivul întârzierilor

“Obiectivul nostru este să devenim principalul proprietar/operator multi-brand din Europa Centrală. Având în vedere acest lucru, analizăm toate țările care prezintă potențial de creștere. Intenționăm să ne extindem cu 3-5 hoteluri pentru fiecare țară nouă, în funcție de rezultatele individuale. Acest lucru este valabil și pentru România”, spune pentru Profit.ro Ruslan Husry, proprietarul și CEO-ul HR Group.

Detalii despre HR Group

HR Group a fost înființat de omul de afaceri Ruslan Husry în anul 2008 și, până în prezent, este deținut integral de acesta. Grupul are în portofoliu peste 145 de hoteluri, are oferă spre închiriere aproximativ 25.000 de camere, în 10 țări. Acest portofoliu a ajuns să fie atât de vast după ce a cumpărat toate proprietățile Vienna House de la Vienna House Capital și U City. Rezoluțiile lui Husry sunt să devină cel mai mare proprietar de hoteluri din Europa.

“Cu Vienna House Easy by Wyndham Bucharest Airport, Grupul HR tocmai a intrat pe piata românească. Analizăm îndeaproape segmentele de afaceri pe care le deservim deja și ce oportunități există pentru dezvoltarea mai multor hoteluri. Ne gândim mai ales în direcția hotelurilor de oraș”, adaugă Husry.

Hotelul Vienna House Easy by Wyndham Bucharest Airport dispune de 177 de camere, 4 săli de conferințe, iar inaugurarea lui a avut loc în 2001. Prima renovare și extindere a hotelului a avut loc în anul 2008, iar în 2019 a mai trecut printr-un proces de renovare, care a costat 1,7 milioane de euro.

„Hotelul se află într-o stare foarte bună, se fac în permanență investiții în mici reparații sau înlocuirea saltelelor și, de asemenea, este planificat să se monteze panouri solare pe acoperiș”, mai precizează Ruslan Husry.

Dat fiind că HR Group are calitatea de operator multibrand, Ruslan Husry a legat  parteneriate cu grupuri hoteliere importante, precum Accor, Wyndham, Dorint Hotels & Resorts, Hyatt, Marriott, Hilton și Deutsche Hospitality.

Alte articole: Se va construi Autostrada Moldovei de la Buzău la Pașcani! Oficialul UMB: „Vă asigur că o să ne mobilizăm exemplar”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult