- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Veste uriașă pentru pensionari! Marcel Ciolacu i-a convins pe cei de la FMI că Legea pensiilor este sustenabilă

01 Feb, 13:12 • Fundeanu Madalina
Decizia privind Noua Lege a Pensiilor, în urma discuțiilor dintre Marcel Ciolacu și delegația FMI. Reprezentanții FMI vor anunța public că nu este nicio problemă cu legea și vor da undă verde creșterii veniturilor pentru pensionari programată în septembrie.
Veste uriașă pentru pensionari! Marcel Ciolacu i-a convins pe cei de la FMI că Legea pensiilor este sustenabilă

Delegația Fondului Monetar Internațional (FMI) a venit în vizită oficială la București, iar în spațiul public s-a vehiculat ipoteza că ar putea solicita Guvernului să frâneze creșterea pensiilor, conform știripesurse.ro.

Decizia privind Noua Lege a Pensiilor, în urma discuțiilor dintre Marcel Ciolacu și delegația FMI

Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu cei de la FMI, le-au fost prezentate datele, iar aceștia s-au convins că noua Lege a Pensiilor este sustenabilă.

Prin urmare, Ciolacu le-a transmis celor din Guvern că reprezentanții FMI vor anunța public că nu este nicio problemă cu legea și vor da undă verde creșterii veniturilor pentru pensionari, creștere programată în luna septembrie.

„FMI va anunța public că Legea pensiilor este sustenabilă pe termen lung. Au temeri în privința deficitului și trebuie scoase din excepții, când e cazul să fie cota unică”, ar fi spus Ciolacu, către colegii din Guvern.

Citește și: Marcel Ciolacu: Până pe 10 februarie, România va avea o decizie definitivă în procesul legat de cazul Roşia Montană

pensii
pensii

În ședința de Guvern de ieri, premierul Marcel Ciolacu a punctat că nu există nicio discuție care să ducă la nerespectarea promisiunilor legate de creșterea de pensii sau adoptării unei abordări fragmentate, în ceea ce privește recomandările FMI.

Premierul a insistat asupra necesității de a evalua impactul financiar al majorării veniturilor pentru pensionari în intervalul cuprins între 2.000 și 3.000 de lei la Ministerul Muncii. Scopul acestei analize ar fi acela a determina posibilitatea renunțării la impozitul aplicat acestei categorii, reprezentând astfel o măsură care ar putea aduce beneficii substanțiale pensionarilor aflați în această situație.

În cele din urmă, Ciolacu a primit raportul despre impactul bugetar al eliminării impozitelor pentru pensionarii care primesc între 2.000 și 3.000 de lei și că acesta se ridică la două miliarde de lei.

„Vreau să fac o precizare după ce am văzut în ultimele zile tot felul de presupuneri privind vizita FMI și situația pensiilor. Recalcularea pensiilor se va întâmpla la termenul anunțat, respectiv la 1 septembrie.

Nu există nici mai multe tranșe şi nu există nici alte variante! Ne-am asumat acest lucru și acest lucru va fi făcut la 1 septembrie”, a explicat Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de guvern de miercuri dimineața.

Vezi mai multe știri: Președintele Klaus Iohannis asigură fermierii: „Culoarele solidarității nu afectează agricultura din România”