- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru români! Anunț de ultimă oră din partea lui Marcel Boloș. ”Pregătim o schemă de ajutor de stat de 10 milioane de euro”

01 Mar, 22:59 • Cornel Ghimeșan
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat vineri că Guvernul pregătește o schemă de ajutor de stat de 10 milioane de euro pentru exploatarea minereurilor neferoase, precum cuprul, argintul şi aurul şi activităţile de prelucrare a acestora.
Vești bune pentru români! Anunț de ultimă oră din partea lui Marcel Boloș. ”Pregătim o schemă de ajutor de stat de 10 milioane de euro”

Vești bune pentru români! Anunț de ultimă oră din partea lui Marcel Boloș. „Avem în pregătire o schemă de ajutor de stat pentru exploatarea minereurilor neferoase, pentru că România are zăcăminte bogate de minereuri neferoase pe care le putem exploata şi este o formă de sprijin pentru producţia industrială, care vedem trimestru de trimestru că nu înregistrează un trend prea bun”, a declarat Marcel Boloş, potrivit Agerpres.

Citește și Marcel Boloș, anunț privind impozitele românilor. „Este cea mai bună alegere! Am beneficiat 20 de ani”

Vești bune pentru români! Anunț de ultimă oră din partea lui Marcel Boloș

Ministrul Finanțelor a subliniat că minereul de cupru este de departe cel mai mare zăcământ de neferoase pe care România îl are, de peste 700.000 de tone, apoi argint, aur şi toate celelalte metale neferoase.

Mai mult, Marcel Boloș, a ținut să precizeze că exploatarea zăcămintelor de aur este o activitate eligibilă.

„Condiţiile de exploatare sunt cele impuse prin autorizaţia de mediu. Dacă există astfel de zăcăminte la Autoritatea Naţională a Resurselor Minerale, atunci este o activitate eligibilă. Nu trebuie să ne sperie astfel de posibilităţi. Măcar aude lumea (…) Scopul nostru este să putem sprijini economia şi producţia industrială. Ne-am orientat spre activităţile de producţie şi de exploatare de minereuri neferoase tocmai pentru că este nevoie de susţinerea producţiei industriale. Se vede cu ochiul liber această nevoie. Pentru marile companii poate că este bine de gândit un program special pentru ceea ce înseamnă tranziţia verde pentru producţia industrială, de folos pentru România pe termen lung”, a mai spus Boloş.

2024, anul fără impozite și taxe

Marcel Boloș a declarat că „2024 este anul fără impozite și taxe”. De asemenea, noile măsuri fiscale se vor aplica, cel mai probabil, începând cu 2025.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat luni că „2024 este anul fără impozite și taxe”. De asemenea, a explicat că, „vorbind realist, noile măsuri fiscale se vor lua, probabil, în prima jumătate a anului 2025”, conform declarațiilor oferite pentru Digi24.

„Cererea de plată numărul 4 e una dintre cele mai grele din perspectiva reformelor pentru a include reforma pensiilor generale, cât și reforma salarizării unice, dar și reforma taxelor și impozitelor. Vorbind realist, cred că în prima jumătate a anului 2025 se vor lua măsurile fiscale care, probabil, vor intra în vigoare începând cu 1 iulie 2025. Acest lucru rămâne de văzut, ce va stabili noul guvern, dar 2024 este anul fără impozite și taxe”, a declarat Marcel Boloș.

De asemenea, ministrul Finanțelor a mai explicat că recomandările Băncii Mondiale se înscriu pe linia a ceea ce a declarat FMI.

„Recomandările Băncii Mondiale se înscriu în linia aceasta a ceea ce a declarat FMI, atât în ceea ce privește taxarea verde, cât și celelalte elemente de reformă. E prematur de spus care va fi linia de urmat pentru noua politică fiscală a României, dar e o realitate că avem contribuțiile de muncă exagerat de mari și trebuie să facem și mai atractivă politica de resurse umane a României.

Pe de altă parte, este nevoie de reechilibrare între impozitarea consumului, capitalului și a forței de muncă pentru a lăsa loc liber pentru ajustările la contribuțiile asupra muncii, care ar crea o supapă și un răgaz pentru mediul de afaceri, care cred că s-ar bucura”, a mai adăugat Marcel Boloș.

Citește și Marcel Boloș confirmă schimbarea anului pentru beneficiarii de pensie. „Au fost bugetați banii!”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult