- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

VIDEO: Pasajul Berceni va fi inaugurat duminică. Cum arată drumul care trebuia deschis încă din 2022

24 Jun, 12:01 • Bumbeneci Diana
Pasajul de la Berceni, pe Centura Bucureștiului va fi inaugurat duminică.
VIDEO: Pasajul Berceni va fi inaugurat duminică. Cum arată drumul care trebuia deschis încă din 2022

Pasajul de la Berceni, pe Centura Bucureștiului va fi inaugurat duminică, 25 iunie. Anunțul a fost făcut de  secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu. Pasajul de la Berceni este al treilea sens giratoriu suspendat de pe pe Centură și se deschide cu aproximativ un an întârziere față de termenul din contract.

După încă un an de așteptări, pasajul Berceni va fi inaugurat

Contractul include și lărgirea Centurii la 4 benzi pe 2,4 kilometri continuând modernizarea până la pasajul de la Popești-Leordeni (n.r centura lărgită la 4 benzi pe o lungime de 3,9 km.)

,,Se fac ultimele pregătiri pentru darea în trafic a pasajului. Testele de încărcare, statice și dinamice sunt bune, rezultatele permit deschiderea pasajului. Marcajele au fost efectuate, de asemnenea s-au făcut testele pentru iluminatul public care funcționează la parametri, iar duminică dimineață la ora 10 00 acest obiectiv va fi dat în trafic. Lucrările la sol vor continua și după inaugurare. De asemenea, pentru închiderea circulației pe centură accesul peste inelul feroviar al Capitalei va fi interzis. Accesul spre și dinspre București se va face exclusiv pe pasaj”- a explicat Scriosteanu.

Pasaj Berceni
Pasaj Berceni

Poți citi și: Alocații 2023. Ce bani ajung la români pe timpul vacanței de vară

Contractul pentru Pasajul Berceni a fost semnat cu Asocierea Trameco-Vahostav-Erbașu în martie 2019 pentru 146 milioane lei. Lucrările au început în vara anului 2022 și aveau termen de execuție de 24 luni (iulie-august 2022), dar întârzierea a fost cauzată de problemele de aprovizionare și de exproprierile/avizele întârziate.

Anul trecut, în luna noiembrie a fost deschis pasajul de la Domnești, iar în mai 2023 sensul giratoriu suspendat de la Popești -Leordeni (Olteniței) cel mai mare sens giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei.

Ai mai putea citi și: Meteo 19 iunie – 17 iulie. Urmează un nou val de fenomene extreme, furtuni, grindină și vijelii. Când ne vom putea bucura de vară

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult