- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vouchere de 150 lei pentru copii, amânate un an. Guvernul nu are bani pentru ele

10 Feb, 10:03 • Andrei Alina
Copiii care practică sporturi în mod organizat prin participarea la pregătire, competiții sportive naționale și internaționale oficiale sunt considerați sportivi de performanță. Ei ar fi trebuit să beneficieze lunar, de la 1 ianuarie 2023, de un stimulent financiar în valoare de 150 lei, acordat prin intermediul unor vouchere. Guvernul nu are bani, așa că măsura a fost amânată un an. 
Vouchere de 150 lei pentru copii, amânate un an. Guvernul nu are bani pentru ele

Copiii legitimați la un club sportiv, care fac sport de performanță, vor primi vouchere de 150 de lei pe lună, un ajutor financiar menit a încuraja sportul de performanță. Tichetele trebuiau să ajungă la beneficiari de anul acesta. Doar că Guvernul nu are bani și astfel că s-a decis, prin OUG 168/2022, ca aplicarea Legii 322/2022 să fie amânată un an, până la 1 ianuarie 2024.

Citește și: Vouchere 2023. Schimbare importantă în 2023. Anunţul aşteptat de milioane de români vulnerabili

“În orice domeniu mai ales în sportul de performanță, motivația are un rol determinant pentru obținerea de rezultate la nivel național sau internațional, deoarece stă la baza continuității”. Se menționează faptul că “juniorii care practică sportul de performanță au întâmpinat și întâmpină greutăți din punct de vedere financiar în ceea ce privește achiziționarea echipamentului sau materialelor sportive, achiziționarea alimentelor sau la medicație necesare efortului depus, toate fiind destul de costisitoare, precum și transportul aferent participării la pregătirea zilnică sau la competițiile locale județene naționale și internaționale necesare practicării sportului de performanță”, au precizat inițiatorii proiectului în motivarea legii.

Citește și: Voucherele educaționale, amânate și în această lună! Ministrul Boloș estimează că banii vor fi virați în martie – aprilie

Tichetele vor putea fi utilizate numai pe teritoriul României și sunt destinate achiziției de articole și echipamente sportive specifice disciplinei sportive practicate, transport între localități, suplimente nutritive sau recuperare medicală.

Bugetul pentru acest program este în jur de 314 milioane de lei pe an, estimează Guvernul. Banii vor fi alocați de la bugetul de stat, mai exact din bugetul Ministerului Tineretului și Sportului.