- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Autodesk deschide un birou regional in Romania pentru a sustine cresterea din regiune

03 Sep, 13:00 • emanuel.ceciu
Dezvoltatorul de aplicatii software de proiectare 2D si 3D Autodesk a deschis un birou in Bucuresti, pentru coordonarea activitatilor partenerilor si instruirea acestora, pe o piata considerata de oficialii companiei ca fiind "a doua cea mai mare din Europa de sud-est".
Autodesk deschide un birou regional in Romania pentru a sustine cresterea din regiune

„In prima faza biroul din Romania va avea un singur angajat in prezenta lui Paul Lipovanciuc, pana la finele anului urmand sa mai angajam inca unul. Oricum, biroul din Romania se va intersecta cu activitatile celor din Cehia si Ungaria”, a declarat David Palas, country sales manager CHS Autodesk.

Conform acestuia, veniturile Autodesk in Romania vor creste in anul fiscal 2008-2009 ce se va incheia pe 31 ianuarie 2009 cu circa 35%, dupa ce in anul fiscal anterior acestea au inregistrat o crestere de 34%.

„Luand in calcul veniturile Autodesk, Romania se situeaza pe locul doi dupa Cehia, dar estimez ca in 2-3 ani filiala din Romania o va ajunge pe cea din Cehia. Cifra de afaceri din Cehia, Romania, Ungaria, Slovacia si Slovenia genereaza 85% din veniturile companiei in Europa de sud-est”, a continuat Palas.

Principalul partener al Autodesk in Romania este Man and Machine. Printre reselleri se numara Gecad NET, Intel CAD, Altiscad sau Max CAD.

„Am considerat ca este timpul sa deschidem un birou in Romania, pentru a sprijini si mari numarul acestor parteneri. Romania poate fi considerata ca o baza a expansiunii Autodesk in tari precum Bosnia sau Kosovo”, a continuat Palas.

Pana la finele lui 2009, biroul local din Romania va avea 6 angajati, fiecare ocupandu-se de cate un segment de activitate al Autodesk. Printre acestea se numara urbanismul, arhitectura, manufacturing sau soft pentru segmentul auto-moto.

Cel mai bine vandut produs Autodesk in Romania este AutoCAD LT, un produs entry level ce este achizitionat in peste o mie de bucati pe an, conform oficialilor companiei.

„Viitorul il reprezinta produsele 3D, de genul CAD 3D sau Inventor”, a mai spus David Palas.