- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

BitDefender: Piata de securitate pentru companii va depasi 4 mil. euro in 2008

09 Apr, 13:45 • emanuel.ceciu
Piata romaneasca de aplicatii secure content management (antivirus, antitroieni sau antispyware -; n.r.) pentru companii va depasi 4 mil. euro in 2008, in crestere cu circa 15%, producatorul autohton de soft de securitate BitDefender estimand ca va acoperi 40% din acest segment, a declarat pentru DailyBusiness Cosmin Mares, PR Manager al companiei.
BitDefender: Piata de securitate pentru companii va depasi 4 mil. euro in 2008

In prezent, circa 60% din veniturile BitDefender pe piata romaneasca provin din zona clientilor IMM si a corporatiilor.

Estimarile companiei au fost facute miercuri, pe fondul lansarii unei noi solutii de securitate dedicate companiilor mici si mijlocii. Suita BitDefender pentru mediul business ofera protectie proactiva automata a statiilor de lucru, permitand astfel administratorilor IT un management centralizat.

Solutiile din noua suita pentru mediul de business includ BitDefender Security for Exchange, BitDefender Security for File Servers, BitDefender Security for Mail Servers(for Unix platforms) si BitDefender Security for Samba.

„Licentierea se face in functie de numarul de statii in folosinta, in functie de perioada de licentiere sau de nevoile companiei respective de protectie. Astfel, pretul porneste de la cateva sute de euro, pentru un IMM care are circa 10 computere si poate ajunge la 10.000 de euro, pentru o companie cu circa 100 de calculatoare”, a mai spus Mares pentru DailyBusiness.

„In prezent, companiile se confrunta cu un volum din ce in ce mai mare de amenintari informatice, acesta fiind si motivul pentru care am realizat o serie de solutii de securitate IT care se pot instala si controla centralizat si care pot fi integrate in structurile existente de securitate cu efort minim”, a declarat Bogdan Dumitru, director de tehnologii al BitDefender.

„Noua suita de securitate pentru companii este dedicata zonei corporate, companiile putand evalua tipul activitatilor pe care le desfasoara utilizatorii din retelele lor”, a mai spus Dumitru.

Toate solutiile din noua linie de produse vor fi compatibile cu componenta de management a BitDefender Client Security, permitand un control centralizat al tuturor produselor BitDefender.