- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Nu doar telecomunicatii: Dupa Romtelecom, si Cosmote incepe sa presteze servicii suplimentare

19 Aug, 12:44 • emanuel.ceciu
In cautare de venituri suplimentare, operatorii telecom mizeaza din ce in ce mai mult pe activitati secundare ce le-ar putea "rotunji" afacerile si ar putea duce la cresterea profitului. Astfel, Cosmote Romania si-a extins activitatile, oferind diferite servicii de inchirieri si leasing de bunuri. Vezi in articol despre ce este vorba.
Nu doar telecomunicatii: Dupa Romtelecom, si Cosmote incepe sa presteze servicii suplimentare

Printre noile activitati pe care a decis sa le deruleze Cosmote se numara inchiriere si leasing cu masini, inchirieri de echipamente pentru constructii, echipamente de birou dar si alte „bunuri tangibile”. De asemenea, Cosmote Romania se implica in activitati de contractare, pe baze temporare, a personalului. Informatiile au fost publicate in Monitorul Oficial.

„Odata cu evolutia companiei si in contextul in care a aparut necesitatea derularii unor operatiuni comerciale intre aceasta si partenerii sai, am considerat oportuna completarea obiectului secundar de activitate cu codurile CAEN respective”, au declarat oficialii Cosmote pentru DailyBusiness.ro, fara sa ofere informatii suplimentare.

Compania-sora, Romtelecom, a decis la randul sau sa isi dezvolte activitatile secundare, prin lansarea unui site imobiliar propriu. Din serviciile secundare, Romtelecom a atras in al doilea trimestru venituri de 10 mil. euro.

Cosmote Romania si-a injumatatit pierderile in 2009, pana la 55 mil. euro.

Principalii concurenti ai companiei sunt Orange, Vodafone, precum si UPC Romania si RCS&RDS.

Considerati ca operatorii telecom vor incepe, din ce in ce mai mult, sa isi dezvolte operatiuni secundare pentru a-si creste veniturile?