- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

RCS&RDS despre tranzactia Zapp – Cosmote: \”Nu este o achizitie majora\”

20 Jul, 15:51 • Redactia DailyBusiness
Recent anuntata achizitie a operatorului Zapp de catre Cosmote, supusa in prezent aprobarii Consiliului Concurentei, nu va schimba major aspectul pietei de telecomunicatii din Romania, potrivit declaratiilor reprezentantilor RCS&RDS, prima companie four-play de pe piata locala de telecom.
RCS&RDS despre tranzactia Zapp - Cosmote: \Nu este o achizitie majora\

„Nu este o achizitie neobisnuita pe piata de telecom, si, dupa parerea mea, nu va schimba major aspectul acesteia. Nu e o achizitie majora, nu dispare primul sau al doilea jucator de pe piata”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Alexandru Oprea, directorul general al RCS&RDS.

Reprezentantii Orange Romania, liderul pietei de telefonie mobila din Romania, au declarat imediat dupa anuntarea achizitiei ca prin aceasta grupul Romtelecom-Cosmote va obtine o pozitie dominanta pe piata locala. Acestia au precizat ca asteapta decizia Consiliului Concurentei si ca spera ca aceasta institutie sa rezolve cat mai curand situatia licentelor CDMA si a buclei locale.

Oficialii Vodafone nu au dorit sa comenteze pe marginea acestui subiect, iar reprezentantii Cosmote au precizat ca aceasta achizitie va aduce o intensificare a concurentei pe piata locala, excluzand, indirect, varianta crearii unei pozitii dominante, asa cum au sugerat reprezentantii Orange.

Saudi Oger, proprietarul Telemobil, operatorul brandului Zapp Romania, a anuntat in iunie semnarea unui acord de vanzare-cumparare a 100% din Telemobil catre Cosmote Mobile Telecommunications SA Group, pentru o suma totala de 207 mil. euro.