- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Marius Persinaru pleaca de la conducerea Xerox Romania

12 Jun, 11:22 • Redactia DailyBusiness
Marius Persinaru (foto), directorul general al Xerox Romania&Moldova, sucursala unuia dintre cei mai mari furnizori de imprimante si copiatoare din lume, va parasi conducerea companiei pentru a coordona operatiunile Xerox din aproximativ 100 de tari, au precizat reprezentantii companiei.
Marius Persinaru pleaca de la conducerea Xerox Romania

„Nu se stie inca cine va prelua operatiunile din Romania”, au declarat oficialii Xerox Romania.

Xerox Romania si Republica Moldova a inregistrat in 2008 venituri de 72 milioane de dolari (57,6 mil. euro), in crestere cu 18% fata de 2007, datorita orientarii business-ului catre servicii de management al documentelor si catre echipamente multifunctionale de capacitate mare.

Moldova aduce sub 4% din afacerile filialei Xerox conduse de Persinaru.

Departamentul de servicii de management al documentelor a generat venituri in crestere cu 28% in 2008 fata de 2007, in timp ce veniturile din vanzarile de echipamente de birou (imprimante laser si multifunctionale) au urcat cu 51%.

Conform IDC, Xerox este in Romania lider pe dispozitive multifunctionale cu o cota valorica de 34% in 2008. Pe segmentul de lasere, compania a evoluat cu 3 puncte procentuale in 2008, de la 26% cota piata pana la 29,4%, fiind lider si pe acest segment.

Principalii concurenti ai Xerox in Romania sunt Canon si Lexmark.

Pe acest subiect a mai scris si ZF.

Update ora 15:15
In urmatoarele 12 luni Marius Persinaru va coordona activitatea Xerox din aproape 100 de tari de la Bucuresti

Marius Persinar, promovat in functia de Chief Operating Officer DMO East al Xerox incepand cu 1 iulie, va coordona activitatile companiei din Europa Centrala si de Est, Israel, Turcia, Rusia, Orientul Mijlociu, Adrica si India din biroul sau din Romania pentru urmatoarele 12 luni, a anuntat compania.

„Principalele mele responsabilitati vor fi sa definesc strategii pentru fiecare piata in parte si sa urmaresc implementarea acestor strategii”, a declarat Marius Persinaru.

Decizia de numire a succesorului lui Marius Persinaru este asteptata in urmatoarea perioada.

Persinaru a fost Director General al Xerox Romania si Republica Moldova din 2004 si este in echipa Xerox din 1998. Este absolvent al Facultatii de Inginerie Hidroenergetica din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti.