- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Targul CeBit incearca sa transforme criza intr-un avantaj

02 Mar, 14:03 • Redactia DailyBusiness
Cel mai mare targ tehnologic din Europa, care va incepe maine (3 martie n.r.) in Hanovra, Germania, urmareste sa atraga clientii de afaceri cu software dedicat perioadei de recesiune, chiar daca CeBit insusi se confrunta cu o scadere a numarului de expozanti, scrie Reuters.
Targul CeBit incearca sa transforme criza intr-un avantaj

Compania germana Deutsche Messe, care se ocupa cu organizarea CeBit si a altor targuri din Germania, a declarat ca se asteapta la circa 495.000 de vizitatori, desi numarul de expozanti a scazut cu 25% fata de anul precedent, la 4.300, cel mai scazut nivel din 1990 incoace. In 2008, numarul de expozanti a ajuns la 5.845, in scadere cu 6%, de la 6.153 de expozanti raportati anul precedent.

„Tinand cont de gravitatea crizei economice la nivel mondial, numarul de 4.300 de expozanti reprezinta un succes”, a declarat Ernst Raue, membru al consiliului de conducere a Deutsche Messe.

CeBit se va axa si anul acesta pe tehnologia „verde”, un subiect preferat de majoritatea evenimentelor din domeniu, avand in vedere ca IT-ul depaseste ca si emisii de carbon chiar si industria aviatica.

Sectiunea de IT a anului acesta va fi de cinci ori mai mare decat anul trecut, ca raspuns la interesul manifestat de companii de reducere a costurilor.