NEW MEDIA

Dezvoltatorul de jocuri Zynga a obtinut 1 mld. $ in urma listarii la bursa

16 decembrie 2011, ora 17:09 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
zynga.jpg
Zynga, cel mai mare producator de jocuri pentru Facebook, a obtinut 1 miliard de dolari printr-o oferta publica initiala, cea mai mare vanzare de acest tip efectuata de o companie americana de Internet dupa ce Google a atras 1,9 miliarde dolari in 2004.

Oferta evalueaza Zynga la 7 miliarde de dolari, de 6,8 ori veniturile anului incheiat la sfarsitul lui septembrie, potrivit Mediafax.

Dezvoltator al unor jocuri precum CitiVille, FarmVille si Mafia Wars, Zynga a vandut 100 de milioane de actiuni la pretul de 10 dolari pe unitate, nivelul maxim al intervalului tintit, care pornea de la 8,5 dolari.

Tranzactiile cu actiuni Zynga vor incepe vineri la bursa Nasdaq."Zynga si jocurile sale devin branduri de consum si sunt anticipate perspective bune de crestere, care atrag investitorii", a declarat Colin Sebastian, analist la firma Robert W. Baird in San Francisco.

Compania Zynga a fost infiintata in 2007 de catre directorul general Mark Pincus, iar in primele noua luni din acest an si-a dublat vanzarile la 829 milioane de dolari.

Peste 90% din veniturile Zynga sunt obtinute prin intermediul Facebook, operatorul celei mai mari retele de socializare la nivel mondial.

Facebook analizeaza lansarea unei oferte publice initiale de 10 miliarde de dolari, care ar evalua compania la peste 100 de miliarde de dolari, a declarat luna trecuta o sursa apropiata situatiei.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 18 August 2022, 19:26
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter