NEW MEDIA

Diverta: Deocamdata nu exista o intelegere pentru preluarea Librarie.net (Update 1)

01 august 2008, ora 11:53   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Carte.mediu
Dupa ce joi reprezentantii celei mai vizitate librarii online din Romania, Librarie.net, au anuntat ca se afla in discutii de vanzare a portalului catre Diverta, astazi, retailerul de carte a precizat ca deocamdata nu exista o intelegere in acest sens.
"Diverta este interesata in pricipiu de orice canal de vanzare de carte care sa se alature celor existente. In momentul de fata nu exista, insa, nicio intelegere intre Diverta si Librarie.net in legatura cu o eventuala preluare", au spus vineri reprezentantii Diverta pentru DailyBusiness.ro.Cea mai mare librarie online din .ro ar putea fi cumparata de Diverta. Suma vehiculata: 1 mil. euro (Articol initial)

31 iulie 2008, ora 14:04, autor(i): Cristina Dobos   | 1 comentariu publicat
Carte-mica.jpg
Retailerul Diverta a facut o oferta de preluare celei mai vizitate librarii online din Romania, Librarie.net, conform oficialilor portalului, care vor fie sa vanda integral compania, fie sa caute solutii proprii de dezvoltare.
Oficialii Librarie.net au declarat ca in afara de Diverta, mai au si alte oferte de preluare, venite din afara Romaniei.

Surse apropiate librariei online au vehiculat un pret de preluare situat in jurul valorii de 1 milion euro.

"No avem in plan si alte moduri de finantare pentru dezvoltarea in mod independent a afacerii. In prezent, cresterea a incetinit din mai multe cauze - mai multi concurenti au intrat pe piata, nu avem fondurile neceasare pentru a investi intr-un spatiu de stocare mai mare, iar spatiul restrans pe care il detinem in prezent nu ne permite extinderea", a precizat Anton Chiazna, director de marketing in cadrul companiei.Librarie.net a realizat anul trecut o cifra de afaceri de peste 800.000 de euro si estimeaza o crestere cu 50% in 2008, conform lui Chiazna. Profitul inregistrat in 2007 a fost de 150.000 de euro.

Conform Ministerului de Finante, compania care editeaza Librarie.net, Anticariat Online SRL, a inregistrat in 2006 afaceri de peste 400.000 euro si profit de circa 65.000 euro.

"In orice caz, vanzarea de pachete minoritare nu va fi niciodata o solutie. Ori vindem toata compania, ori continuam de unii singuri si incercam sa ne extindem", a adaugat Chiazna.

Contactati de catre DailyBusiness.ro, reprezentantii Diverta nu au comentat aceste informatii pana la ora publicarii articolului.

"In anii anteriori, cresterea inregistrata de la an la an de portal era de peste 100%. In 2008, cresterea va scadea", a subliniat Chiazna.

Librarie.net are aproximativ 110.000 de vizitatori unici saptamanal, situandu-se pe locul 4 in clasamentul realizat de trafic.ro al firmelor care desfasoara comert electronic. Spre comparatie, site-uri precum cele ale librariilor Humanitas sau Polirom nu depasesc 15.000 de vizitatori unici pe saptamana. Librarie.net este detinuta de compania Anticariat Online SRL, cu sediul in Craiova, si are in prezent 12 angajati, fata de 5 cati avea anul trecut. Compania mai detine domenii precum depozituldecarti.ro sau books-zone.com.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Petre Cristian a spus:
01/08/2008 12:40
daca diverta cumpara librarie.net, cumpara de fapt numai domniul, numele, brand-ul, imaginea. Pentru a fi un site de vanzare carti online corespunzator, trebuie schimbat totul; grafica, structura, usability etc. Marele atu al lui librarie.net este baza de date, care cuprinde un numar foarte mare de titluri incepand din 2001, dar aceasta baza de date ar trebui sa fie completa pt fiecare produs in parte, ceea ce nu este cazul, cartile ar trebui sa aiba un jpg decent pt a putea fi puse pe un site cu pretentii, ceea ce iarasi nu este cazul. Din punctul meu de vedere, marele dezavantaj al lui librarie.net, este faptul ca nu are in spate o librarie, si din aceasta cauza nu au decat foarte putine titluri pe stoc, iar clientul trebuie sa astepte cel putin o saptamana pana pleaca cartea catre el.In conditiile in care pe piata au aparut mai multe librarii online bine puse la punct, cu marfa pe stoc, sau localizate in Bucuresti ( aici cartile pot fi procurate in aceeasi zi daca nu o au pe stoc), este greu de crezut ca librarie.net o sa mai detina pozitia dominanta peste 3-4 ani; daca nu vand, vor trebui sa se modernizeze ( asta presupune investitii, timp, refacerea bazei de date, schimbarea imaginii, etc ), iar daca intra in portofoliul diverta, in maxim 2 ani dispare din peisajul online.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 05 Martie 2021, 09:50
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter