- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cine este Rareș Hopincă, noul Prefect al Bucureștiului

27 Jul, 13:20 • Bumbeneci Diana
Rareș Hopincă a fost numit, astăzi, noul prefect al Capitalei. În vârstă de 38 de ani, social-democratul este extrem de cunoscut pe scena politică din România.
Cine este Rareș Hopincă, noul Prefect al Bucureștiului

Social-democratul Rareș Hopincă a fost instalat oficial în scaunul de prefect al Capitalei. Cine este politicianul care va conduce, începând de azi, instituția prefectului.

Rareș Hopincă este noul prefect al Bucureștiului

Rareș Hopincă, în vârstă de 38 de ani, a fost numit astăzi noul Prefect al Capitalei. Politicanul este consilier general din partea PSD și fost city manager al Sectorului 5. Rareș Hopincă are peste 15 ani de experiență profesională, din care 8 ani în funcții de conducere și a fost favorit pentru funcția de prefect.

Conform CV-ului său și a datelor făcute publice în mediul online, între 2006 și 2016, actualul prefect a ocupat poziții importante în mai multe societăți comerciale, fiind specializat în managementul proiectelor cu fonduri europene și dezvoltarea de proiecte în parteneriat public-privat.

Mai târziu, 2017 și 2020, a ocupat pe rând funcțiile de director general și administrator public al Sectorului 5, fiind și coordonatorul programului de asistență tehnică derulat de Sectorul 5 cu Banca Mondială.

Vezi și: Marcel Ciolacu anunță o nouă premieră în sectorul feroviar din România. „E un plan foarte clar, atât pe termen scurt, cât și mediu”

Rareș Hopincă
Rareș Hopincă

Potrivit postate pe rețelele de socializare, în activitatea de la Sectorul 5, Rareș Hopincă a reușit să devină și mai cunoscut pe scena politică prin lansarea unui amplu program de regenerare urbană a cartierului Rahova, reabilitarea termică a 100 de blocuri de locuințe, investiții în educație și depunerea de proiecte pentru atragerea de fonduri nerambursabile de peste 800 de milioane de lei, scrie dcnews.ro.

Mai mult, noul prefect al Capitalei a semnat Asocierea cu Ministerul Transporturilor, Sectorul 4 și CJ Ilfov, pentru construirea liniei de metrou Gara de Nord – Gara Progresul și a realizat primii pași pentru realizarea liniei de metrou Piața Unirii – Bragadiru (magistrala M7).

Licențiat în Filosofie și cu o experiență semnificativă în management public, Rareș Hopincă este membru al Partidului Social Democrat din anul 2009, iar din 2019 și până în prezent este Președintele Executiv al PSD Sector 5.

Ai mai putea citi: LIVE. Marcel Ciolacu anunță oficial măsurile pentru România! Ce urmează să se întâmple în sănătate și cu veniturile românilor. Guvernul înființează super-agenția AMEPIP

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult