- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Paul Stănescu, înainte de ședința coaliției: Se discută despre o alianță PSD-PNL la locale și europalamentare

21 Feb, 17:16 • Adrian Popovici
Paul Stănescu, secretarul general al Partidului Social Democrat (PSD), a declarat miercuri că partidul pe care îl reprezintă și PNL sunt în discuții actuale despre posibilitatea unei alianțe electorale pentru alegerile locale și cele europarlamentare. Cu toate acestea, nu s-a ajuns încă la o decizie finală în legătură cu acest subiect
Paul Stănescu, înainte de ședința coaliției: Se discută despre o alianță PSD-PNL la locale și europalamentare

Paul Stănescu, secretarul general al Partidului Social Democrat (PSD), a declarat miercuri că partidul pe care îl reprezintă și PNL sunt în discuții actuale despre posibilitatea unei alianțe electorale pentru alegerile locale și cele europarlamentare. Cu toate acestea, nu s-a ajuns încă la o decizie finală în legătură cu acest subiect, transmite News.ro.

„Sunt două partide care discută în acest moment, despre o alianţă electorală la alegerile locale şi europarlamentare, nu vă pot spune ce îmi convine mie”, a mai adăugat Paul Stănescu, la Parlament, înainte de reunirea liderilor social-democraţi în şedinţă, despre discuţiile din interiorul coaliţiei.

Reporterii l-au întrebat pe Paul Stănescu și dacă Gabriela Firea va fi candidatul partidului la Primăria Capitalei.  El a răspuns că Gabriela Firea a avut întotdeauna susținerea partidului, dar că în prezent există negocieri în desfășurare. El a adăugat că, la finalul zilei, vor vedea rezultatul acestor negocieri. Totodată, a exprimat că ar fi încântat dacă PSD și Firea ar colabora pentru candidatura la primăria Capitalei, însă au de parcurs anumite negocieri și vor vedea ce rezultă din acestea. A subliniat că ambele partide sunt de o importanță semnificativă.

 „Tot timpul a avut susţinerea PSD, dar sunt negocieri. La finalul acestei zile veţi şti exact. Noi ne-am bucura dacă PSD, Gabriela Firea ar fi candidat la Primăria Generală, dar suntem în nişte negocieri şi vedem ce se va întâmpla după negocieri. Sunt două partide mari, nu depinde totul de PSD. Sunt două partide care discută despre o alianţă electorală la alegerile locale şi europarlamentare, aşa că nu vă pot spune ce mi-ar conveni mie”, a adăugat Paul Stănescu.

Declarațiile lui Paul Stănescu vin înainte de ședința coaliției
Declarațiile lui Paul Stănescu vin înainte de ședința coaliției Sursă: Arhivă

Te-ar putea interesa și: Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă au decis comasarea alegerilor şi liste comune PSD-PNL. Candidat unic la prezidenţale!

Declarațiile lui Paul Stănescu vin înainte de o nouă ședință a coaliției

Declarațiile lui Paul Stănescu vin în contextul în care liderii coaliției au discutat, miercuri, despre comasarea alegerilor europarlamentare și locale. În acest scenariu, lista comună PSD-PNL la europarlamentare ar urma să fie deschisă de un independent. Totodată, se ia în calcul devansarea alegerilor prezidențiale în luna septembrie, conform unor surse politice.

Peste jumătate din populația României se arată de acord cu comasarea alegerilor europarlamentare și locale, potrivit unui sondaj realizat de Avangarde la comanda PSD și PNL, sondaj pe baza căruia cele două partide au discutat comasarea alegerilor și posibilitatea de a avea candidaturi pe liste comune. Conform aceluiași sondaj, PSD ar obține 31% din voturi la alegerile pentru Parlamentul European, în timp ce PNL ar obține 20%. AUR se situează pe locul al treilea cu 18%, urmat de Alianța Dreapta Unită cu 15%.

În data de 3 noiembrie 2023, liberalii s-au întrunit în ședința conducerii la Sinaia. În cadrul Biroului Politic Național, liberalii au hotărât să meargă pe calea „prin noi înșine” în alegerile din 2024.

Citește și: Vicepreședintele PSD Mihai Tudose. „60% dintre români doresc comasarea alegerilor”