REAL ESTATE

CTP - 130.000 mp de spatii logistice si industriale au fost finalizate in S1 2018

10 octombrie 2018, ora 17:43 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Iuliana Bușcă, Commercial & Business Development Manager al CTP Romania
Iuliana Bușcă, Commercial & Business Development Manager al CTP Romania
CTP, cel mai mare dezvoltator si administrator pe termen lung de parcuri industriale si logistice premium din Romania si Europa Centrala si de Est, a intrat in cel de al doilea semestru (S2) al anului cu rezultate ce depasesc substantial aceeasi perioada din 2017, la nivelul suprafetelor construite si livrate catre clienti.

Astfel, in prima jumatate din 2018 au fost terminate cladiri ce ocupa peste 130.000 mp in CTPark Bucharest West, CTPark Timisoara II si CTPark Pitesti.

De asemenea, CTP a incheiat acorduri pentru construirea a 140.000 mp spatii industriale si logistice, iar aproape 60.000 mp reprezinta tranzactii in pregatire. In prezent, circa 400.000 mp sunt in diferite etape de dezvoltare, la nivelul portofoliului national, dintre care jumatate au termene de livrare in primul trimestru din 2019.

În primul semestru (S1) din 2018, CTP a continuat să fie extrem de activ, livrând clădiri peste standardele de calitate ale pieței, care ocupă o suprafață închiriabilă de peste 130.000 mp, după cum urmează:• în CTPark Bucharest West au fost finalizate două clădiri cu o suprafață totală de peste 100.000 mp pentru companii ca N.O.D. (Network One Distribution), DSV sau Quehenberger;
• în CTPark Timișoara II a fost construit un depozit de aproximativ 9.000 mp;
• în CTPark Pitești a fost livrată o clădire de 20.000 mp.

Cele mai multe contracte încheiate de CTP vizează parcurile situate în apropierea capitalei, dar au fost perfectate acorduri cu numeroși chiriași și în parcurile din Sibiu, Timișoara, Deva și Pitești. Aproximativ 400.000 m2 sunt în acest moment în construcție, dintre care jumătate au termene de finalizare în primul trimestru din 2019.

Această suprafață este amplasată în 10 clădiri aflate în cinci parcuri deținute de CTP în România, după cum urmează:
• în CTPark Bucharest West sunt în construcție două clădiri cu o suprafață însumată de aproximativ 200.000 mp;
• în CTPark Bucharest se lucrează la finalizarea a trei clădiri ce vor ocupa peste 107.000 mp;
• în CTPark Cluj II se construiește o clădire de aproximativ 29.000 mp;
• în CTPark Sibiu se dezvoltă o clădire de aproximativ 13.000 mp;
• In CTPark Pitești se construiește o nouă clădire cu suprafața de 6.000 mp;
• iar în CTPark Timișoara II este în construcție o clădire de circa 33.000 mp.

“CTP traversează în acest moment cea mai bună perioadă de la intrarea pe piața locală. Am reușit să ne îmbunătățim performanțele din 2017 și să accelerăm și mai mult dezvoltarea companiei. Majorarea consumului în România, pe fondul creșterii economice de 6,9% din 2017, s-a aflat la baza cererii din ce în ce mai mari din segmentul logistic și industrial, care s-a manifestat și în prima parte din 2018. În următoarea perioadă, efervescența economică se va diminua în plan local, ajungând la circa 4,0%, conform estimărilor Comisiei Europene. Acest lucru nu va afecta în mod negativ segmentul de piață pe care activăm. În prezent se construiește masiv atât în jurul Bucureștiului, care rămâne cel mai important pol de dezvoltare, cât și în alte orașe din țară, cum sunt Timișoara, Cluj-Napoca și Sibiu. În capitală se caută acum zonele unde s-au efectuat lucrări de îmbunătățire a infrastructurii și unde există potențial semnificativ de dezvoltare, cum ar fi Șoseaua de Centură Vest și Șoseaua de Centură Nord, Autostrada A1”, a declarat Iuliana Bușcă, Commercial & Business Development Manager al CTP Romania.

În prezent, la nivelul portofoliului național al CTP, rata de neocupare a depozitelor este de sub 5%, iar cererea continuă să vină cu precădere din partea companiilor din domenii ca: logistică, IT, retail, e-commerce, FMCG.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 15 August 2022, 13:07
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter