- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Un nou mall in Capitala: 150 mil. euro pentru prima faza a unui proiect din Bucurestii Noi

30 Nov, 11:06 • Redactia DailyBusiness
Companiile CD Capital Partners si Benevo Capital Corporation vor investi 150 mil. euro in prima faza a unui proiect de retail din Bucurestii Noi, pentru care au obtinut recent PUZ-ul.
Un nou mall in Capitala: 150 mil. euro pentru prima faza a unui proiect din Bucurestii Noi

Prima faza a proiectului, denumit Victoria City Center, va avea 60.000 mp de suprafata inchiriabila si va fi dezvoltata pe o suprafata de 5 hectare din terenul fostei fabricii Dacia Textile.

Lucrarile de demolare ale fostelor platforme industriale deja au inceput , iar constructia ar putea incepe in 2011. Proiectul ar trebui livrat in primavara lui 2013.

Proiectul are deja semnate contracte cu Cinema City si Cora, au anuntat reprezentantii The Advisers/Knight Frank, agentul de inchiriere al proiectului. Compania mai poarta discutii cu retaileri din domeniul electronicelor, articolelor sportive si de fashion, dar si operatorilor de fitness.

Dezvoltatorii sunt CD Capital Partners, o companie ai carei fondatori, Todd Cowan si Jordan Dermer au o experienta de 35 de ani in real estate si de fondul de investitii Benevo, fondat de Michael Topolinski.

Proiectul era pregatit inca de acum doi ani.

„Am pus proiectul pe hold timp de 2 ani, iar acum ca piata se imbunatateste, incluzand in semnalele de revigorare estimarile de crestere a PIB-ului si cererea din partea retailerilor, am inceput demolarea si vrem sa incepem proiectul in toamna lui 2011”, spune Michael Topolinski.

Proiectul a fost finantat de Alpha Bank.