- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Tiriac Imobiliare a pus pe hold toate proiectele neincepute

11 Jun, 14:14 • Redactia DailyBusiness
Tiriac Imobiliare, parte a grupului Tiriac Holding, controlat de omul de afaceri Ion Tiriac, a pus pe hold toate proiectele imobiliare neincepute. Compania continua lucrarile pentru Residenz si primele doua faze din Stejarii, care ar putea fi finalizate in intervalul 2009-2010.
Tiriac Imobiliare a pus pe hold toate proiectele neincepute

Bjarne Virenfeldt, CEO Tiriac Imobiliare, a declarat, joi, ca celelalte proiecte ar putea fi lansate la revenirea pietei, fara sa dea insa un termen, relateaza Mediafax.

Potrivit sursei citate, primele doua faze ale proiectului Stejarii ar putea fi finalizate in acest an, respectiv 2010, neoferind o estimare privind cea de-a treia faza a proiectului.

Totodata, cu privire la proiectul Residenz, realizat in orasul Chitila, impreuna cu dezvoltatorul german LBBW Immobilien, Virenfeldt a spus ca acesta va fi finalizat cat mai repede posibil.
Juergen Reich, country manager al LBBW Immobilien, a afirmat ca acest proiect, aflat in acest moment in faza 4, ar putea fi incheiat in 2010.

„Nu e niciun motiv de graba, pentru ca avem destule apartamente pe care vrem sa le vindem”, a spus Reich.

Potrivit sursei citate, au fost vandute pana in prezent 150 din cele aproape 490 apartamente, cat va cuprinde complexul la finalizare. Valoarea de piata a proiectului este de 70 milioane euro.

Reich a mai spus ca 65% din vanzari au fost realizate prin cash, iar restul prin credite, preturile pornind de la circa 87.000 de euro, pana la 270.000 euro, plus TVA.

Intrebat despre Programul „Prima casa”, reprezentantul LBBW Immobilien a comunicat ca dezvoltatorii nu au luat inca o decizie privind o posibila participare.

„Am auzit atatea variante despre Prima Casa, incat nu putem sa dezvoltam o strategie concreta. Cand o sa fie comunicat rezultatul final, o sa putem sa reactionam”, a spus Reich.