AUTO

Economie de 70% la benzina: Ce au patit romanii care au cumparat economizoare de pe 2 site-uri

14 august 2014, ora 16:38 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
benzinaa.jpg
Odata cu scumpirea carburantilor din ultimele luni au aparut mai multe site-uri, chiar in limba romana, care promit economii de pana la 70% la combustibili prin utilizarea unor economizoare. Vezi ce au patit clientii care au apelat la astfel de produse.

Centrul European al Consumatorilor Romania - ECC Romania a primit in ultima perioada mai multe reclamatii avand drept obiect asa zisele economizoare de carburant Fuel Shark Saver.

"Acest dispozitiv revolutionar te va ajuta sa economisesti bani, sa nu mai umpli buzunarele furnizorilor de combustibili. Vei economisi cu pana la 70% combustibil in fiecare luna! Mai mult, consum mai mic inseamna nu numai ca-ti raman mai multi bani, dar contribui si la pastrarea mediului, mai putina poluare pentru planeta!", se arata pe site-ul de promovare a produsului.

"Consumatorii au reclamat faptul ca acestea nu sunt eficiente, insa problema cea mai grava este faptul ca pe site-urile fuelsharksaver.com si fuelsharkchip.com nu exista informatii despre comerciant, unde ar putea fi facuta o cerere de rambursare a contravalorii produselor, conform legislatiei europene", spun reprezentantii ECC Romania.Ei adauga ca, in urma colaborarii cu ECC Bulgaria, au reusit sa afle mai multe detalii. In momentul primirii produselor prin curier, consumatorii primesc si o chitanta pentru suma platita.

Compania care incaseaza aceste sume este o firma de curierat din Bulgaria. Din cate se pare, compania de curierat din Bulgaria are un contract semnat cu o societate comerciala din SUA, aceasta fiind practic vanzatorul produselor.

"Din pacate, sansele recuperarii sumelor platite pentru aceste produse sunt foarte mici. Din acest motiv, sfatuim consumatorii romani sa evite cele doua site-uri. Reclamele pentru acest Fuel Shark Saver sunt prezente si pe retelele de socializare sau pe alte site-uri", mai spun reprezentantii ECC Romania.

Acestia va sfatuiesc sa cumparati online de la comercianti care isi prezinta datele de identificare pe site (denumire companie, numar de inregistrare, date de contact unde poate fi transmisa o reclamatie), care informeaza consumatorii asupra drepturilor pe care le au, in special dreptul de a renunta la contract si care au clar stabilita o procedura de returnare a produselor.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 07 Iulie 2022, 06:18
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter