- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Avertismentul experţilor auto: accesoriile suplimentare montate pe maşini pot creşte consumul de combustibil

19 Apr, 23:16 • Russo George
Experții din industria auto trag un semnal de alarmă cu privire la efectul pe care îl pot avea piesele suplimentare adăugate la maşini asupra eficienței aerodinamice și a consumului de carburant.
Avertismentul experţilor auto: accesoriile suplimentare montate pe maşini pot creşte consumul de combustibil

Potrivit specialiștilor de la CarShop, proprietarii de mașini alimentate cu benzină și motorină ar putea reduce consumul de combustibil cu aproximativ 25% doar renunțând la un singur element de pe mașină. Se subliniază faptul că portbagajele de plafon și suporturile pentru biciclete pot afecta serios aerodinamica vehiculului.

Specialiștii avertizează că orice accesoriu adăugat la un vehicul poate diminua eficiența aerodinamică și poate crește rezistența la înaintare, ceea ce duce la o creștere a consumului de combustibil. Un portbagaj de plafon, chiar și gol, poate crește consumul de combustibil cu până la 15%, iar dacă este plin, acesta poate ajunge să mărească consumul cu până la 25%, potrivit informaţiilor publicate de The Mirror.

„Mașinile sunt proiectate pentru a fi cât mai aerodinamice posibil, însă adaosurile externe pot afecta această eficiență și pot crește rezistența la înaintare. Portbagajele și cutiile de transport montate pe plafon sunt adiții comune, dar pot duce la o creștere semnificativă a consumului de combustibil. Deplasarea cu un portbagaj pe plafon poate implica un consum suplimentar de combustibil de până la 25%”, explică specialiștii.

Citeşte şi: Angajații nu mai vor să lucreze de la birou. Horațiu Didea: „Absolut toţi vor să vină la birou când vor ei”

În plus, specialiștii recomandă șoferilor să evite deschiderea plafonului și a geamurilor atunci când nu este necesară, deoarece acest lucru poate contribui la o creștere a consumului de combustibil.

BookMyGarage, un site de comparare a serviciilor și reparațiilor auto, avertizează, de asemenea, cu privire la transportul de obiecte grele în mașină fără a fi nevoie.

„Dacă mașina este încărcată permanent cu obiecte grele, este posibil să consumați mai mult combustibil decât este necesar. Cu cât aveți mai puține obiecte grele în mașină, cu atât veți avea nevoie de mai puțin combustibil pentru a o alimenta. Asigurați-vă că eliminați orice accesorii suplimentare, cum ar fi suporturile pentru biciclete sau portbagajele de plafon, care nu sunt utilizate”, transmit experții.

Citeşte şi: Startup-urile din Brașov care își propun să reducă poluarea, ar putea primi finanțare de la Institutul European de Inovare