- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Ikea retrage de pe piata un nou produs: sacii de dormit Barnslig

24 Jun, 15:25 • Redactia DailyBusiness
Magazinul Ikea din Bucuresti retrage de la comercializare sacii de dormit pentru copii Barnslig, in urma unor sesizari primite de la clienti, au anuntat marti reprezenantii companiei.
Ikea retrage de pe piata un nou produs: sacii de dormit Barnslig

„Magazinul Ikea din Bucuresti a vandut 576 de saci Barnslig, fara a primi nicio sesizare cu privire la acest produs. Pretul celor doua modele a fost de 39 lei, si, respectiv, 49 lei”, au precizat reprezentantii companiei.

Sacii retrasi de pe piata sunt de doua tipuri: unul pentru copii cu varste intre 0 si 6 luni, iar celalalt pentru cei cu varste intre 6 si 18 luni.

Clientii care au cumparat un astfel de produs sunt asteptati sa il returneze incepand de miercuri, 25 iunie, la biroul de Relatii cu Clientii, au mai spus reprezentantii retailerului de mobila.

Compania a primit doua sesizari de la clientii magazinelor din alte tari privind desprinderea opritorului fermoarului in timpul utilizarii.

In urma acestor sesizari, designerii Ikea au observat ca posibila desprindere a celor doua componente ale fermoarului poate duce la aparitia riscului ca cei mici sa le inghita si chiar sa se inece cu ele.

Cele doua sesizari au facut referire numai la defectul fermoarului. Nu a existat nici un caz in care copiii sa fi fost raniti, au mentionat reprezentantii companiei.

Numarul total al sacilor de dormit pentru copii Barnslig care s-au vandut in magazinele Ikea din lume este de aproximativ 63.000 de bucati.

Saptamana trecuta, Ikea a retras de pe piata lampa cu clema Femton, pentru a evita toate posibilitatile de producere a vreunui incident care sa afecteze siguranta clientilor sai.

Marca Ikea a fost inregistrata in anul 1943 in Suedia. Magazinul din Romania a fost deschis pe 21 martie 2007 si a fost al 253-lea deschis in a 35-a tara.

In 2007, pe toate cele 4 continente unde exista magazine Ikea, numarul total al vizitatorilor a fost de 583 de milioane, iar numarul total al cataloagelor distribuite in anul respectiv, de 191 de milioane.

Compania care detine franciza magazinului Ikea in Romania este Moaro Trading SRL.