- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Banca Italo Romena a incheiat primul parteneriat de bancassurance cu Generali Asigurari

03 Nov, 17:11 • adrian.mihaltianu
Banca Italo Romena a anuntat ca a incheiat primul parteneriat de tip bancassurance cu compania Generali Asigurari. Astfel, acordul de colaborare permite institutiei bancare sa intermedieze polite de asigurare Generali pentru propriii clienti.
Banca Italo Romena a incheiat primul parteneriat de bancassurance cu Generali Asigurari

„In acest moment, Banca Italo Romena nu mai are alte parteneriate de tip bancassurance, acordul cu Generali fiind singurul de acest tip din prezent”, au spus pentru DailyBusiness.ro oficialii bancii.

Banca va intermedia urmatoarele polite de asigurare: asigurari facultative de locuinta, asigurari obligatorii de locuinta, asigurari de viata, asigurari pentru activitati comerciale si industriale, destinate intreprinderilor mici si mijlocii.

Conform reprezentantilor Generali, asiguratorul a incheiat pana in prezent parteneriate de tip bancassurance cu 10-12 banci., care-i aduc sub 10% din afaceri.

In primele sase luni, Generali Asigurari a obtinut un volum total de prime brute subscrise de 234,4 milioane de lei si un profit de 18,9 milioane de lei.

Activitatea de bancassurance vine in completarea gamei de servicii oferite de catre Banca Italo Romena si este desfasurata in baza obtinerii autorizatiilor de functionare ca agent de asigurare subordonat din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si din partea autoritatii italiene in materie (ISVAP), intrucat banca este o institutie de drept italian.

Banca Italo Romena a fost infiintata in anul 1980 si reprezinta un prim exemplu de joint-venture intre Italia si Romania in sectorul bancar. Din anul 2000, face parte din Grupul Veneto Banca.

Sediul central al Bancii Italo Romena se afla la Treviso (Italia), iar in Romania opereaza prin Sucursala Bucuresti, a carei retea cuprinde 22 de agentii, dintre care 5 in Bucuresti si 17 situate in cele mai importante orase din tara.

Generali Asigurari, parte a grupului international Generali, are o retea teritoriala compusa din 91 de agentii si puncte de lucru, iar portofoliul companiei include in prezent toate tipurile de asigurari.